> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Tre nye i NLMs hovedstyreTre nye i NLMs hovedstyre

Foto: Kjetil Vatsøy

Håvard Måseide, som er gjenvalgt for seks år i Norsk Luthersk Misjonssambands hovedstyre, får følge av tre nye.

I går presenterte valgkomiteen åtte kandidater til fire ledige plasser i NLMs hovedstyre. I tillegg kom det et benkeforslag. Robert Mulelid, som av valgkomiteen var satt på varamannslista, var den som ble lansert. Dermed fikk generalforsamlingen ni å velge mellom.

Flere ba om ordet og kom med anbefalinger av de forskjellige kandidatene. Valgkomiteen fikk også ros for arbeidet sitt.

i dag ble resultatet gjort kjent. De som får plass i hovedstyret er: Håvard Måseide (495 stemmer), Raymond Bjuland (460 stemmer), Lars Stensland (283 stemmer) og Robert Mulelid (266 stemmer).

Fra før sitter Knut Espeland, Thor Fremmegård og Kjartan Urangsæter Åsebø i NLMs hovedstyre.

Torsdag ble Reidar Bøe, som har vært fast medlem, valgt til første varamann.

  

Ansattes representasjon

Selv om valgkomiteen fikk mange godord for det den la fram, ble det spurt om det er greit at personer som har et ansettelsesforhold til NLM, velges til hovedstyret? Blant andre Per Inge Søreng og Magne Rydland hevdet at det er problematisk for NLM hvis for mange ansatte blir valgt inn.

– Det er uheldig hvis de som skal lede organisasjonen også har et avhengighetsforhold til organisasjonen som ansatte, sa Magne Rydland.

Søreng la også fram et forslag for generalforsamlingen om at hovedstyret til neste generalforsamling skulle fremme en sak om ansattes representasjon. I en kort debatt i etterkant frarådet hovedstyrets formann Lars Gaute Jøssang at forsamlingen støttet forslaget. Ved avstemningen stemte 315 stemte mot og 222 for. Dermed falt forslaget.


Generalforsamlingen (GF) er viktige for NLM! Det er vårt øverste organ der de viktige beslutningene fattes, og det er et stevne som mange opplever at gir inspirasjon og fornyelse av kallet. Årets GF bekrefter det. Jeg har sjelden fått så mange begeistrede tilbakemeldinger som etter GF-uken i begynnelsen av juli.

Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

Utsyn på Facebook

Sør-Amerika

I Sør-Amerika arbeider NLM i Peru og Bolivia. Selv om de fleste i disse landene kaller seg katolikker, er troslivet sterkt preget av folketro og fedredyrking. De færreste kjenner Jesus som frelser.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Jes 54:10a For fjellene kan vel vike, og haugene rokkes, men min miskunnhet skal ikke vike fra deg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.