> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Tett på jordskjelvet i IndonesiaTett på jordskjelvet i Indonesia

Jordskjelvet har ført til at utallige mennesker har mistet hjemmene sine. Ill. foto: Roar Lindefjeld

NLMs arbeid i Indonesia ble berørt av et kraftig jordskjelv som rammet flere øyer søndag. Ifølge BBC er 91 personer rapportert døde.

– Noe av misjonsarbeidet vårt i Indonesia er sensitivt. Derfor går vi for eksempel ikke ut med detaljer om hvor alle utsendingene våre bor, forklarer Olav Vestbøstad, regionleder for Indonesia i NLM.

Akkurat nå har NLM fem familier i Indonesia. En familie har de siste ukene vært i Norge. De andre utsendingene bor på ulike steder i det store landet, men et av ekteparene bor i området der jordskjelvet kunne merkes.

– Våre folk, både utsendinger og lokalt ansatte, er trygge og har det bra, men situasjonen oppleves selvsagt skremmende. Ødeleggelsene er store, og det er tragisk at så mange menneskeliv har gått tapt, sier Vestbøstad.

I provinsen der jordskjelvet rammet hardest startet NLM tidligere i år et bistandsprosjekt innenfor helse som er støttet av Digni/Norad. Prosjektet er et samarbeidsprosjekt med lokale myndigheter.

– Jordskjelvet og ødeleggelsen kan nok komme til å berøre prosjektet vårt. Det sentrale i oppstartsfasen nå vil være å rette arbeidet mot særlig sårbare grupper, som barn og gravide.


Generalforsamlingen (GF) er viktige for NLM! Det er vårt øverste organ der de viktige beslutningene fattes, og det er et stevne som mange opplever at gir inspirasjon og fornyelse av kallet. Årets GF bekrefter det. Jeg har sjelden fått så mange begeistrede tilbakemeldinger som etter GF-uken i begynnelsen av juli.

Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

Utsyn på Facebook

Sør-Amerika

I Sør-Amerika arbeider NLM i Peru og Bolivia. Selv om de fleste i disse landene kaller seg katolikker, er troslivet sterkt preget av folketro og fedredyrking. De færreste kjenner Jesus som frelser.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Jes 54:10a For fjellene kan vel vike, og haugene rokkes, men min miskunnhet skal ikke vike fra deg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.