> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Takknemlige for at NLM satserTakknemlige for at NLM satser

F.v. David Theodor Thorsen, Kristoffer Nævdal, Kristin R. Nævdal, Ole Bjarne Tråsdahl og Tone Tråsdahl. Foto: Kjetil Vatsøy

I løpet av august ble NLMs misjonærstab i Japan betraktelig styrket, og gjennomsnittsalderen sank flere hakk – samtidig som NLM og samarbeidskirken uttrykker at de ønsker å satse mer på å nå de unge i landet.

David Theodor Thorsen og ekteparene Kristin og Christoffer Nævdal og Tone og Ole Bjarne Tråsdahl med familier reiste alle ut til sin første periode i landet. De er samstemte om at de gleder seg stort.

– Jeg har gledet meg litt til å studere språk, faktisk, sier Ole Bjarne. – Og til å snakke med folk. Men mest av alt til å starte på selve arbeidet.

  

Første gang i Japan

Christoffer er misjonærbarn og har mye av oppveksten i Japan, og David var ettåring for NLM i landet i 2013. Men for familien Tråsdahl var det aller første gang på japansk jord. – Jeg har tenkt en del på hvordan det vil bli første gang vi opplever jordskjelv, forteller Tone. – Hvis barna er i barnehagen og vi på språkskolen.

  

Hva vil Gud?

De fem er enige om at det blir spennende å se hvordan arbeidet i Japan vil utvikle seg fremover.

– Det er fint at vi er en gjeng som er forholdsvis unge. Vi kan bidra til å starte en ny generasjon arbeid, sier Kristoffer, og Ole Bjarne fortsetter: – Det er spennende at vi er mange som reiser sammen. Hva vil Gud med dette?

  

Ber om vekkelse

Kristin er opptatt av at man ikke bare må sørge over at dåpstallene går ned. – Da er det desto viktigere at NLM satser og ikke gir opp Japan, sier hun.

– Ja, vi er takknemlige for at NLM satser, understreker Tone. – Vi har forhåpninger om at Gud vil gjøre noe stort, for vi kan ikke gjøre noe selv. Og så må misjonsfolket be om vekkelse i Japan, at det kan skje noe som gjør at folk kan få øynene opp for evangeliet.

  


Generalforsamlingen (GF) er viktige for NLM! Det er vårt øverste organ der de viktige beslutningene fattes, og det er et stevne som mange opplever at gir inspirasjon og fornyelse av kallet. Årets GF bekrefter det. Jeg har sjelden fått så mange begeistrede tilbakemeldinger som etter GF-uken i begynnelsen av juli.

Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

Utsyn på Facebook

Sør-Amerika

I Sør-Amerika arbeider NLM i Peru og Bolivia. Selv om de fleste i disse landene kaller seg katolikker, er troslivet sterkt preget av folketro og fedredyrking. De færreste kjenner Jesus som frelser.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Jes 54:10a For fjellene kan vel vike, og haugene rokkes, men min miskunnhet skal ikke vike fra deg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.