> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Raymond Bjuland ny NLM-formannRaymond Bjuland ny NLM-formann

Foto: Kjetil Vatsøy

– Jeg kjenner meg ydmyk overfor den oppgaven jeg nå har fått, sier Raymond Bjuland, som er valgt til ny formann i Norsk Luthersk Misjonssambands hovedstyre.

Norsk Luthersk Misjonssambands hovedstyre (HS) har valgt Raymond Bjuland (53) til ny formann. Håvard Måseide fortsetter som nestformann. Bjuland overtar formannsklubba etter Lars Gaute Jøssang, som takket nei til en ny periode i HS.

Raymond Bjuland er en av tre nye i HS, men har de siste årene møtt som første varamann. Han er professor i matematikkdidaktikk og arbeider som forsker ved Universitetet i Stavanger. Bjuland har vært medlem og leder av kretsstyret i Stavanger krets, og leder av regionstyret i Region sørvest. Han er styreleder for Tryggheim skoler og styreleder for Fjellhaug Internasjonale Høgskole.

På lokalplanet på Nærbø i Rogaland, der han bor, er Raymond Bjuland leder i Nærbø misjonslag/misjonsforsamling.     

     

– Er motivert

– Hovedstyret brukte god tid på saken. Det er flere andre som kunne tatt dette ansvaret, men når de samlet seg om meg, kjente jeg at jeg var motivert og hadde lyst, sier Bjuland.

Håndtrykk fra misjonsvenner som torsdag ønsket ham til lykke som ny medlem i hovedstyret, virket også oppmuntrende. Men særlig avgjørende er kallet som har stanset ham i Romerbrevet 10, om ansvaret for dem som ikke har hørt evangeliet.

  

Synlige ledere

– Årene som første varamann har dessuten lært meg at det er en veldig god tone i hovedstyret, og at vi har en fantastisk administrasjon, understreker han.

– Er det noe du er særlig opptatt av?

– Arbeidet med en felles strategi for NLM Norge, NLM ung og NLM utland er veldig spennende. Og så tror jeg det er viktig vi er synlige som ledere. Oppgaven jeg har sagt ja til er utfordrende, spennende og inspirerende, oppsummerer den nye HS-formannen.  

 Raymond Bjuland er gift med Eli og har sju barn.


Generalforsamlingen (GF) er viktige for NLM! Det er vårt øverste organ der de viktige beslutningene fattes, og det er et stevne som mange opplever at gir inspirasjon og fornyelse av kallet. Årets GF bekrefter det. Jeg har sjelden fått så mange begeistrede tilbakemeldinger som etter GF-uken i begynnelsen av juli.

Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

Utsyn på Facebook

Sør-Amerika

I Sør-Amerika arbeider NLM i Peru og Bolivia. Selv om de fleste i disse landene kaller seg katolikker, er troslivet sterkt preget av folketro og fedredyrking. De færreste kjenner Jesus som frelser.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Jes 54:10a For fjellene kan vel vike, og haugene rokkes, men min miskunnhet skal ikke vike fra deg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.