> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Også neste GF blir på OCCOgså neste GF blir på OCC

Generalsekretær i NLM, Øyvind Åsland (t.v.) og Ole Georg Nilsen, Salgsdirektør i OCC. Foto: Øystein Frøysa

Positive tilbakemeldinger etter årets generalforsamling på Oslofjord Convention Center (OCC) i Vestfold gjør at hovedstyret legger generalforsamlingen i 2021 til samme sted.

– Vi har veldig gode tilbakemeldinger på årets generalforsamling. Mange satte stor pris på programmet og møtene, og mange var også svært fornøyde med fasilitetene på OCC. Ikke minst satte mange pris på beliggenheten og korte avstander inne på området, sier Åsland, som understreker at hovedstyrets vedtak bare gjelder for GF i 2021.

  

Grundig vurdering

Hovedstyret har fått mange tilbakemeldinger etter GF. Det ble sendt ut et evalueringsskjema i forbindelse med arrangementet. I tillegg har regionene kommet med sine vurderinger av arrangementet og ment noe om lokaliseringen av neste arrangement.

– Det vil alltid være forbedringsmuligheter knyttet til et så stort arrangement, og vi vil ta disse med oss i planleggingen av neste GF. Noe av planleggingen for neste GF vil nok også gå lettere siden vi skal tilbake til samme sted, sier Åsland.

  

God dialog med OCC

– Hva tenker hovedstyret om å leie OCC siden plassen har en sterk tilknytning til Brunstad Christian Church (BCC)?

– Vi har landet på at det er forsvarlig å gjøre en ren forretningsmessig vurdering av dette. Det er ikke slik at vårt leieforhold skal oppfattes som en slags godkjenning av teologien til BCC. For øvrig er vi fornøyde med dialogen vi har hatt med OCC og med avtalen vi har inngått for 2021.

Regnskapet for generalforsamlingen viste at nettokostnadene for arrangementet ble på 3,2 millioner kroner. Det synes ikke Åsland er godt nok og han forteller at målet er å komme i nærheten av balanse i 2021.


Generalforsamlingen (GF) er viktige for NLM! Det er vårt øverste organ der de viktige beslutningene fattes, og det er et stevne som mange opplever at gir inspirasjon og fornyelse av kallet. Årets GF bekrefter det. Jeg har sjelden fått så mange begeistrede tilbakemeldinger som etter GF-uken i begynnelsen av juli.

Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

Utsyn på Facebook

Sør-Amerika

I Sør-Amerika arbeider NLM i Peru og Bolivia. Selv om de fleste i disse landene kaller seg katolikker, er troslivet sterkt preget av folketro og fedredyrking. De færreste kjenner Jesus som frelser.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Jes 54:10a For fjellene kan vel vike, og haugene rokkes, men min miskunnhet skal ikke vike fra deg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.