> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Lars Gaute Jøssang ble takket av som...Lars Gaute Jøssang ble takket av som hovedstyreformann

Foto: Runar Wold Slettebø

I januar ble det kjent at Lars Gaute Jøssang (60), etter ni år som leder for NLMs hovedstyret, ikke tar gjenvalg. I dag ble han takket for innsatsen med blomster og kraftig applaus.

– For meg blir det spesielt å ikke skulle ha Lars Gaute Jøssangs om formann i hovedstyret, sa generalsekretær Øyvind Åsland da han overrakte Jøssang, og kona Marit, blomster for innsatsen de sammen har gjort for NLM.

  

Lars Gaute Jøssang ble valgt inn i hovedstyret første gang i 2000. Det skjedde rett i etterkant av at hans svigerfar, Johannes Samnøy, døde i en tragisk traktorulykke. Samnøy var formann i hovedstyret da han døde.

  

Jordnær akademiker

I sin korte takketale til Lars Gaute Jøssang understrekte generalsekretæren at Jøssang er en ganske unik person. På samme tid er han både en jordnær ryfylking med dype røtter i bedehuskulturen og han har gjort en akademisk karriere og er i dag professor i historie.

– Jeg tror ikke det er så mange som hadde valgt å bruke så mye tid på frivillig arbeid som Jøssang har gjort. Det er vi svært takknemlige for, sa Åsland.

  

Valget til hovedstyret vil gå av stabelen i løpet av torsdagen. Det er ikke eget valg av hovedstyreformann, og hovedstyret vil selv konstituere seg med formann og nestformann etter at valgresultatet er klart torsdag kveld.


Generalforsamlingen (GF) er viktige for NLM! Det er vårt øverste organ der de viktige beslutningene fattes, og det er et stevne som mange opplever at gir inspirasjon og fornyelse av kallet. Årets GF bekrefter det. Jeg har sjelden fått så mange begeistrede tilbakemeldinger som etter GF-uken i begynnelsen av juli.

Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

Utsyn på Facebook

Sør-Amerika

I Sør-Amerika arbeider NLM i Peru og Bolivia. Selv om de fleste i disse landene kaller seg katolikker, er troslivet sterkt preget av folketro og fedredyrking. De færreste kjenner Jesus som frelser.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Jes 54:10a For fjellene kan vel vike, og haugene rokkes, men min miskunnhet skal ikke vike fra deg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.