> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Første personalsamling for...Første personalsamling for grunnskoleansatte

Foto: Torleif Belck-Olsen

140 ansatte fra Norsk Luthersk Misjonssambands grunnskoler deltok sist uke på personalsamling på Ognatun på Sør-Jæren. NLM har aldri før samlet grunnskolepersonalet sitt på denne måten.

Sidsel Høland Olausson. Foto: privat

– Det var veldig god stemning, og vi har inntrykk av at deltakerne satte stor pris på å treffe folk som jobber med det samme som de selv gjør, sier skolerådgiver Sidsel Høland Olausson i NLM Norge.

   

Torsdag 15. november – første formiddagen – holdt Grete Sørensen Vaaland, førsteamanuensis ved Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning ved Universitetet i Stavanger, foredrag om skolens arbeid med mobbing. Andre dagen tok tidligere rektor ved Danielsen videregående skole, Lars Johan Danielsen, opp spørsmålet «Hvorfor trenger Norge kristne friskoler i dag?»

Og mot slutten av personalsamlingen karakteriserte leder NLM ung Hans Kristian Skaar de ansattes oppgave som «Verdens viktigste jobb».

     

Fellesskap og forståelse

Bjarne Kvam, førstelektor i pedagogikk ved NLA Høgskolen, Bergen og Øyvind Åsland, generalsekretær i NLM, deltok også. Det var bibeltime ved Magne Birkedal, forkynner i NLM, og konsert ved Tryggheim Strand og Morten Samelsen.

– Tema om skoleutvikling og om grunnlaget og målet for kristne skoler er viktige å ta opp. Og i tillegg er det godt at det blir skapt fellesskap og forståelse for det vi står sammen om i dette arbeidet, sier Sidsel Høland Olausson.

  

Val har fått ja

Deltakerne på personalsamlingen representerte Tryggheim Forus, Sandnes, Tryggheim Strand, Tau, Tryggheim ungdomsskole, Nærbø, Drottningborg ungdomsskole, Grimstad og Nordborg ungdomsskole, Finnsnes. Til sammen har disse skolene 703 elever. NLM er også medeier i syv grunnskoler som ikke var med denne gangen.

En fersk nyhet er at Val på Kolvereid har fått ja på søknaden om å etablere grunnskole for inntil 75 elever fra første til tiende klasse. Skolen vil åpne dørene i august 2019.

   


Generalforsamlingen (GF) er viktige for NLM! Det er vårt øverste organ der de viktige beslutningene fattes, og det er et stevne som mange opplever at gir inspirasjon og fornyelse av kallet. Årets GF bekrefter det. Jeg har sjelden fått så mange begeistrede tilbakemeldinger som etter GF-uken i begynnelsen av juli.

Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

Utsyn på Facebook

Sør-Amerika

I Sør-Amerika arbeider NLM i Peru og Bolivia. Selv om de fleste i disse landene kaller seg katolikker, er troslivet sterkt preget av folketro og fedredyrking. De færreste kjenner Jesus som frelser.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Rom 15:13 Må så håpets Gud fylle dere med all glede og fred i troen, så dere kan være rike på håp ved Den Hellige Ånds kraft.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.