> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Festivalsjefen er fornøyd med årets ULFestivalsjefen er fornøyd med årets UL

Foto: Håkon Åreskjold

Morten Eikli ser tilbake på en festivaluke med varmerekord, flere deltakere, uredd forkynnelse, misjonærinnvielse og ny lovsang.

Det er en sliten, men fornøyd festivalsjef som møter Utsyn over frokostbordet søndag morgen etter UL er ferdig. – Jeg er veldig fornøyd med årets UL. Vi tar stadig steg framover i å gjennomføre en helproff og fantastisk festival, sier Morten Eikli. – I år klarte vi også å ta opp tematikk som ofte ikke blir snakket om: psykiske lidelser, kvinners seksualitet og kallet til å leve livet for Jesus med den kostnaden det skal medføre.

   

Han tar seg noen slurker av kaffekoppen. – Vi var også veldig heldige med været i år. Jeg tror ikke det har vært så fint vær på UL de siste 10-20 årene, i hvert fall ikke i Kongeparken. Det er jeg takknemlig til Gud for, sier han.

At det ikke fikk noen dramatiske følger når termometeret passerte tretti grader i Ålgård, takker Eikli beredskap og sikkerhet på UL for. – De sikkerhetsansvarlige har gode rutiner og de følger godt med. Når ingen av de over to tusen festivaldeltakerne segnet om på Ålgårds varmeste dag, sier det at vi klarer å håndtere det meste, påpeker han.

   

Flere nye deltakere

– Hvordan var oppslutningen av deltakere på UL i år?

– På det siste kveldsmøtet var det rundt to tusen mennesker til stede. Det har vært åtte prosent økning i salg av ukespass, til sammen rundt 900 stykker. Det har vært færre dagsbesøk i år, men alt i alt har det vært større oppslutning denne gangen, svarer Eikli. – Og over 40 prosent av deltakerne kom for første gang.

 

Et nytt element for årets UL var at deltakerne ble invitert fram til scenen for å motta forbønn. – Vi hadde ingen invitasjoner fram til scenen i fjor, men i år hadde vi to. Over hundre ungdommer responderte på det. Det viser at ting virkelig har truffet, sier Eikli.

I tillegg var det 400-500 ungdommer som kom innom den faste forbønn- og samtalestasjonen på UL i løpet av uka, ifølge Eivind Sætre fra NLM sjelesorg og veiledning. – I år vet vi ikke om noen som ble kristne på UL, men det kan jo ha skjedd likevel. Noen opplevde helbredelse, men det meste dreide seg om fornyelse av standpunkt og overgivelse til Gud, og bønn for framtid, familie og venner, forteller Sætre.  

   

Rotfestet i tvil og tro

Tema for årets UL var symbolet «tre», noe som skiller seg fra tidligere temaer. – Treet har vært en rød tråd gjennom hele festivalen, og det har bundet ting sammen på en flott måte. Billedbruken var kanskje vanskelig for deltakerne å skjønne før UL, men nå har de fått oppdage mer av Jesus og etterfølgelse av han i lys av det, mener Eikli. 

   

Nytt for i år var også en egen festivalsang, kalt «Alltid nær meg». – Tidligere har vi gitt ut mer musikk på UL. I 2012 ga vi ut en live-EP. Vi ønsker å være en leverandør av lovsang til Norge, så at vi i år fikk til en festivallåt skal vi være veldig fornøyd med, sier Eikli.

– Sangen tar opp at vi står rotfestet i vår tvil og tro. Det ble en del av hele pakken på årets UL. Så creds til Inge Andreas Jacobsen og lovsangsteamet for jobben de har gjort, og at sangen passet til temaet så godt, roser han.

   

Fredag kveld var det misjonærinnvielse på UL av David Theodor Thorsen (25), som sendes til Japan av NLM. – Det er viktig for UL å ha en misjonærinnvielse. Men enda viktigere er det å ha et sterkt misjonsfokus gjennom hele festivalen. Det er noe vi ønsker skal kjennetegne oss og gjøre oss litt annerledes enn andre kristne festivaler, sier Eikli.

   

«Ja, vi elsker»

Neste års UL-tema ble avslørt under avslutningsshowet på lørdagskvelden, og det blir «Ja, vi elsker».

– Jeg tror det blir veldig bra å stoppe opp ved den utrolige sannheten, at vi er kalt til å elske Gud og vår neste, sier Eikli. – Det er fort gjort å gjøre kristenlivet til et sett med mange regler. Fokus på å elske, fordi han har elsket oss først, tror jeg vil forløse mye godt, fortsetter han.

 

På spørsmål om personlig høydepunkt under årets UL, trekker Eikli fram alle medarbeidernes innsats.

– Jeg er imponert over hvordan medarbeiderne presterer så vanvittig godt i rollene sine. Når UL er i gang er jeg tilnærmet overflødig. Det er vanvittig når jeg tenker på det. Det går som smurt, sier festivalsjefen takknemlig.

Han gnir seg i øynene. – Bare jeg får sovet litt ut nå, så ser jeg veldig fram til neste UL, avslutter han.

 


Generalforsamlingen (GF) er viktige for NLM! Det er vårt øverste organ der de viktige beslutningene fattes, og det er et stevne som mange opplever at gir inspirasjon og fornyelse av kallet. Årets GF bekrefter det. Jeg har sjelden fått så mange begeistrede tilbakemeldinger som etter GF-uken i begynnelsen av juli.

Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

Utsyn på Facebook

Sør-Amerika

I Sør-Amerika arbeider NLM i Peru og Bolivia. Selv om de fleste i disse landene kaller seg katolikker, er troslivet sterkt preget av folketro og fedredyrking. De færreste kjenner Jesus som frelser.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Jes 54:10a For fjellene kan vel vike, og haugene rokkes, men min miskunnhet skal ikke vike fra deg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.