> Spot On / Andakter / Jeg tror / TroTro

Bibelen sier at alle som tror på Jesus skal bli frelst. Men hva betyr det egentlig å tro? Og hvordan kan vi vite om vi tror eller ikke?

 

 

Åpningsaktivitet: Tillitsfall

En frivillig klatrer opp på et bord eller lignende. (Bordet må være støtt, og stå inntil en vegg).

8 barn stiller seg i to rekker nedenfor bordet, holder hverandre med kryssede hender, to og to, klare til å ta i mot den som faller. De høyeste bør stå lengst borte fra bordet. Den som faller står med ryggen til, og krysser hendene på brystet (for ikke å slå noen på vei ned). Når han/hun føler seg klar, lar de seg falle bakover i armene på de andre.

En voksen bør stå nær og hjelpe til om det trengs. Spesielt trenges det ofte litt dirigering når vedkommende skal settes ned på bakken igjen.

I noen grupper kan det kreves litt oppmuntring før den første tar sjansen. Etterpå vil vanligvis mange flere prøve.

 

Hva vil det egentlig si å tro?

Vi bruker ordet «tro» i mange sammenhenger. For eksempel kan du spørre hvordan det gikk i fotballkampen på lørdag, og jeg kan si at «jeg tror Chelsea vant». Eller du kan spørre hva slags vær det skal bli i morgen, og jeg kan svare at «jeg tror det blir sol».

I hverdagen bruker vi ofte ordet «tro» i betydningen «kanskje». Jeg er ikke helt sikkert, men jeg heller mot at….

Når Bibelen snakker om tro, så snakker det om noe litt annet. Vi leser Hebreerne 11.1:

«Troen er et pant på det vi håper, et bevis for det vi ikke ser.»

Pant betyr «sikkerhet» eller "overbevisning» Troen er en sikkerhet eller overbevisning på det i håper på, et bevis for det vi ikke ser. 

Å tro, handler om den overbevisningen som vi velger å bygge livet vårt på. Vi kan ikke se Gud, vi kan ikke se himmelen, vi var ikke vitne til at Jesus døde på korset, vi har ikke bevis for at han stod opp igjen fra de døde. Men troen vår sier oss at det er sant. Troen er den overbevisningen som gjør at vi håper og er overbevist om det som vi ikke kan se og bevise.

Høres det litt vanskelig ut? Ok, jeg skal forklare det litt enklere.

X, i stad når du skulle falle bakover i armene på disse folka, trodde du at de skulle ta i mot deg? Du gjorde jo det, for hvis ikke så hadde du jo ikke hoppa, ikke sant. Og du trodde ikke sånn i betydningen, «det kan hende at de kanskje tar i mot meg». Nei, du trodde i betydningen «jeg kjenner meg trygg på at de tar i mot meg, og velger å stole på det». Du kunne jo ikke vite det helt sikkert, det var ikke noe bevis, men du valgte å stole på at de ville ta i mot deg, stole på at de ville deg vel, og stole på at de var sterke nok til å klare det. Og så bygde du avgjørelsen din på det, og lot deg falle bakover i armene deres. Det er tro.

På samme måte så kan ikke vi se Gud. Vi har ikke bevis på at det som Bibelen sier om Jesus er sant, men vi kan velge å stole på det, og velge å bygge livet vårt på det. Vi kan velge å tro.

Det å tro handler ikke om å ha så sterke følelser hele tiden. Det å tro handler ikke om å aldri kjenne på noe usikkerhet til om dette virkelig er sant. Men det å tro handler om hva du velger å bygge livet ditt på. Hva du velger å klynge deg til når livet er vanskelig. Hvem du velger å være Herre i livet ditt. Å tro på Jesus, er å velge å stole på Ham.

Og Bibelen sier at alle som tror på Jesus skal få komme til himmelen.

Minnevers:

For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave. Ef 2.8.

 

Gruppeoppgave:

Forberedelse: Skriv ut dokumentet «Hvilke ord passer med tro», og klipp ordene fra hverandre. Du kan gjerne laminere dem. (Hvis du taper arket med bred, gjennomsiktig tape før du klipper, får du ca samme effekt.) Del ut ett sett med ord til hver gruppe.

 

Hvilke ord passer sammen med tro?

Legg de ordene dere tenker passer sammen ved siden av Skiltet som sier «Tro». Ta bilde med mobilen av ordene dere har kommet frem til. (Bildene fra de ulike gruppene kan dere vise til hverandre som en repetisjon i starten neste gang) 

Hvorfor valgte dere akkurat disse ordene?

Syns dere disse ordene er en god beskrivelse av hva det vil si å tro?

Eller ville dere sagt det på en annen måte?

 

Gruppesamtale:

Tror du på Gud?

Hvordan kan vi vite om vi tror på Gud eller ikke?

Hvordan føles det å tro?

Har det noen betydning om man tror på Gud eller ikke?


SpotOn er en ressursbank for ledere i barnelag og på leir, utarbeidet av NLM Ung. Materiellet er laget spesielt med tanke på tweens - aldersgruppen fra 10 til 13 år.

  

  

 

Dagens bibelsitat

Sal 84:6 Salig er det mennesket som har sin styrke i deg, de som har sitt hjerte vendt til de jevne veier.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.