> Spot On / Andakter / Jeg tror / JesusJesus

Hvem er Jesus? Hva betyr det å tro på Ham? 

 

Åpningsaktivitet:

Kortskalle. Gjør klar kort med navn på kjente personer. En frivillig fester et kort i panna, uten å se hva som står. (Bruk et hårbånd, pannebånd, et stykke buksestrikk eller lignende til å feste kortet.) Han eller hun skal nå gjette hvem han/hun er, gjennom å stille ja/nei-spørsmål. (Er jeg mann/dame? Bor jeg i Norge? Lever jeg i dag? Etc)  Alle de andre svarer, men kun ja eller nei. La gjerne 3-4 frivillige prøve seg etter tur. 

 

Andakt:

Jeg tror på Jesus.

Men hva mener jeg egentlig med det? Hva betyr det å tro på Jesus? Muslimer også tror på Jesus. De tror at han var den største profeten som noen gang har levd. En historieprofessor som er ateist, tror også på Jesus. Han tror at Jesus var en mann som levde for 2000 år siden, hadde mange tilhengere, og ble henrettet på et kors. Det er nemlig historiske fakta.

 

Men når kristne sier at de tror på Jesus, så mener de noe mer enn det. Når jeg sier at jeg tror på Jesus, så mener jeg noe mer enn at Jesus var en profet, eller en historisk person som levde for 2000 år siden.

 

Jeg tror at Jesus er Gud. Jeg tror at Jesus har makt til å helbrede syke, stille stormen, drive ut ånder, vekke døde tilbake til livet og tilgi synder. Jeg tror at Jesus er Gud som kom til jorden som et menneske for å være sammen med oss. Jeg tror at Jesus døde på korset, ikke fordi han ble henrettet av romerne, men fordi han frivillig gikk i døden for å sone straffen for våre synder. Jeg tror at Jesus er sterkere enn døden, at døden ikke klarte å holde på ham, men at han stod opp igjen fra de døde etter tre dager. Derfor skal også vi som tror på Jesus få leve evig sammen med Gud i himmelen.

Jeg tror at Jesus lever i dag, og er akkurat den samme i dag som den gang han gikk rundt her på jorden.

Jeg tror at på samme måte som Jesus om til jorden for å være sammen med menneskene for 2000 år siden, så er han her, sammen med meg. Jeg kan ikke se ham, men han er sammen med meg likevel. Jeg tror at Jesus hører når jeg ber til ham. Og at jeg kan snakke med ham om det jeg er opptatt av og bekymret for.

Og jeg tror at det å leve som Jesus sin etterfølger, som Jesus sin disippel, det er det beste livet som vi kan leve her på jorden.

 

Mange tror at de selv kan bestemme hvem Jesus skal være. At hvis de tenker at Jesus var en klok morallærer, ja så er han bare en klok morallærer for dem. Men Jesus er jo den han er, uavhengig av hva vi kaller ham. Det er jo ikke sånn at Kristian ble Erna Solberg i stad, selv om vi sa at han var det. Kristian er Kristian, uansett hva vi kaller ham. (Bruk navn som passer ut i fra leken.)

 

Så hvordan kan vi vite hvem Jesus virkelig er? Jo, vi kan lese hva han sa om seg selv i Bibelen.

 

Bibeltekst: Matteus 16.13-17.

Også på Jesu tid var det mange meninger om hvem Jesus var. Men Jesus vil at vi skal gjøre opp vår egen mening.

- Men dere, sier Jesus til disiplene. - Hvem sier dere at jeg er?

Da sier Peter:

-Du er Messias. Den levende Guds Sønn.

Messias, det betyr Kristus, og er den frelserkongen som jødene ventet på.

Jesus er Kristus. Jesus er Guds Sønn. Jesus er frelserkongen.

 

Men dere, sier Jesus; hvem sier dere at jeg er? Du, hvem sier du at Jesus er? Kanskje er du ikke helt sikker enda. Det er greit. Det er lov å være usikker. Men når vi leser om Jesus i Bibelen, hører om Jesus på andakter og snakker om Jesus sammen med andre kristne, så blir vi stadig bedre kjent med Jesus, akkurat slik som Peter. 

Og nå skal vi snakke sammen om hvem Jesus var, i gruppene våre. 

 

Minnevers: 

Da svarte Simon Peter: «Du er Messias, den levende Guds Sønn.»

Matteus 16.16.

 

Gruppesamtale:

Hvordan kunne Peter vite hvem Jesus var?

Hva betyr det at Jesus er Guds Sønn?

Hva tyder på at Jesus virkelig er Guds Sønn? (Hva kan argumentere for at det virkelig er sant?)

Har du møtt noen med en annen oppfatning av hvem Jesus er? Hva tenker de?

Hvilken betydning har det for oss om Jesus virkelig er Guds Sønn eller ikke?

Hvem tror du at Jesus er?

Hvordan kan vi bli mer kjent med Jesus?


SpotOn er en ressursbank for ledere i barnelag og på leir, utarbeidet av NLM Ung. Materiellet er laget spesielt med tanke på tweens - aldersgruppen fra 10 til 13 år.

  

  

 

Dagens bibelsitat

Sal 84:6 Salig er det mennesket som har sin styrke i deg, de som har sitt hjerte vendt til de jevne veier.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.