> Spot On / Andakter / Jeg tror / GudGud

Hvem er Gud? Og hvordan kan vi vite noe om Ham?

 

Åpningsaktivitet:

Du trenger: et ark, postitlapper, penn eller tynn tusj, tape.

Skriv «Gud» med store bokstaver på et ark, og tape det opp midt på en stor vegg eller et stort vindu.

- Hvordan er Gud, tror dere? Hvilke ord kan vi bruke til å beskrive Gud?

Skriv ned barnas beskrivelser (adjektiver) på postitlapper, en lapp for hvert adjektiv, og lim lappene opp rundt arket, etter hvert som barna bidrar med sine beskrivelser.

Les opp samlingen med ord som dere har kommet frem til.

Plenumsamtale:

Er dette en god beskrivelse av Gud, syns dere?

Er det noen av disse ordene som ikke passer på Gud? (Her har du mulighet til å korrigere noen forestillinger som kanskje ikke er bibelske)

Er det noen egenskaper ved Gud som vi ikke har nevnt enda? (Her har du mulighet til å legge til noen sentrale poenger, hvis du føler beskrivelsen er mangelfull.)

 

Innledning:

Folk har mange ulike oppfatninger om hvordan Gud er. Mange tenker at Gud er slik vi vil han skal være. At det er vi som bestemmer hvordan Gud skal være.

«Jeg Er den Jeg Er», sier Gud. Gud er den han er, helt uavhengig av oss og våre meninger. Så hvordan kan vi vite hvordan Gud er? Vi kan lese om han i Bibelen. Når vi leser i Bibelen, så blir vi kjent med Gud. Gjennom Bibelen så viser Gud oss hvordan han er.

I dag skal vi lese hva Paulus sier om hvem Gud er.

Folk i Athen kjente ikke Gud. Men en gruppe menn møtte Paulus på Areopagos, for å høre hva han hadde å fortelle om hvem Gud er.

 

Apg 17.24-31.

Hva kan vi lære om Gud her?

v 24: Det er Gud som har skapt hele verden, naturen og alt som eksisterer. Gud har ikke bare skapt verden, men han har skapt meg og deg også. Derfor er det han som er sjefen - det er tross alt hans verden. Det er han som har laget den og det er han som har laget oss. 

v 25: Gud er ikke avhengig av oss, men vi er avhengig av ham. Det er Gud som gir oss liv, og opprettholder alle ting. 

v 27: Gud er ikke en Gud som sitter i himmelen et sted langt borte. Nei, Bibelen sier at Gud er nær her hos oss. Gud er ikke langt borte fra en eneste av oss. 

v 28: Vi er Guds slektninger, eller Guds barn. Jesus var Guds Sønn på en spesiell måte. Men vi kan også kalle oss for Guds sønner og døtre, hvis vi tror på Jesus. Og siden vi er Guds barn, kan vi også kalle Gud for pappa eller far. Det er derfor vi ber "Fader Vår". Fader er et annet ord for pappa. VI har forskjellige tanker når vi hører ordet "pappa"  noen tenker på gode pappaer og noen tenker på pappaer som ikke er fult så gode. Uansett hva slags pappa vi har her på jorden, er Gud en perfekt pappa, som har omsorg for oss slik bare en pappa kan. 

v 31: En dag skal Gud dømme verden. Derfor har han sendt Jesus for å dø på korset og stå opp igjen. På den måten tok Jesus den straffen som vi skulle fått, hvis vi hadde blitt dømt etter Gud sin lov på dommedag. Så høyt har Gud elsket oss. 

Avslutning

Dess mer vi leser i Bibelen, dess bedre blir vi kjent med Gud. Og når vi leser om hva Gud gjør i Bibelen, kan vi huske på at Gud er den samme i dag, som han alltid har vært. Han forandrer seg ikke. Og han har alltid rett

 

Minnevers:

Da sa Gud til Moses: «Jeg er den jeg er. 

2. Mos 3.14a

 

Gruppesamtale: 

Lurer du noen gang på om Gud eksisterer på ordentlig?

Hva tyder på at Gud finnes?

Hvordan tenker du at Gud er?

Hvordan kan vi bli enda bedre kjent med Gud?

Har du lært noe nytt om Gud i dag? Eller fått noen nye tanker om hvem Gud er?


SpotOn er en ressursbank for ledere i barnelag og på leir, utarbeidet av NLM Ung. Materiellet er laget spesielt med tanke på tweens - aldersgruppen fra 10 til 13 år.

  

  

 

Dagens bibelsitat

Sal 84:6 Salig er det mennesket som har sin styrke i deg, de som har sitt hjerte vendt til de jevne veier.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.