> Spot On / Aktiviteter / Ute / Ultimate frisbeeUltimate frisbee

Ultimate Frisbee er et frisbeespill der to lag konkurrerer om å score mål på motstanderens banehalvdel. Spillet krever et større uteområde for å fungere optimalt.

DETTE TRENGER DU

• Frisbee

• Kjegler (eller andre markører)

GJENNOMFØRELSE

Del gruppa inn i to lag. Merk opp en bane, og marker et målfelt (en firkant eller et rektangel) på bakken i hver ende av banen som er stort nok til at en til to personer kan stå inne i feltet. Slå kron eller mynt om hvilke lag som begynner å kaste frisbeen. Spillet går i å holde frisbeen i laget og sentre oppover banen, slik at en person til slutt klarer å motta frisbeen inne i målfeltet (det blir bare mål dersom vedkommende klarer å motta frisbeen uten at den går i bakken). Dersom et lagmedlem mister frisbeen i bakken, går frisbeen over til det andre laget. Det er ikke lov å gå mer enn tre steg med frisbeen før den kastes videre. Det er lov å blokkere (slå frisbeen i bakken) når motspillere kaster til hverandre; da overtar laget frisbeen og kan spille videre. Det kan kjøres flest mål per tid, eller førstemann til fem mål.


SpotOn er en ressursbank for ledere i barnelag og på leir, utarbeidet av NLM Ung. Materiellet er laget spesielt med tanke på tweens - aldersgruppen fra 10 til 13 år.

  

  

 

Dagens bibelsitat

Sal 84:6 Salig er det mennesket som har sin styrke i deg, de som har sitt hjerte vendt til de jevne veier.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.