> Spot On / Aktiviteter / Ute / SporlekSporlek

Sporlek, natursti, teambuilding - kjært barn har mange navn. Men det å gå i fra post til post og gjøre rare ting, er alltid morsomt. Her er et ferdig opplegg som du kan bruke som det er, eller plukke ideer i fra. 

Vi har utarbeidet 16 forslag til poster med ulike kreative og praktiske oppgaver. Du kan laste ned oversikt og beskrivelse av alle postene nederst i artikkelen. Dokumentet inneholder også ferdige poster, som du kan skrive ut. Det kan være lurt å laminere postene, eller legge dem inn i en gjennomsiktig plastmappe. 

Dere trenger selvsagt ikke bruke alle postene - vanligvis vil mellom 5 og 10 poster på en sporlek være passe. Dere står fritt til å velge ut de postene som passer for dere, tilpasse dem lokale forhold og gjerne også legge til egne poster. 

Det bør være en leder som gir poeng på hver post og ser til at ting går riktig for seg. Det kan dere løse ved at en leder følger hver gruppe rundt fra post til post, eller ved at det står en leder på de ulike postene. 

Posten "Fleip eller fakta" har vi ikke utarbeidet et ferdig opplegg på. Denne blir morsomst hvis den lages lokalt, med spørsmål om deltakere og ledere hos dere. For eksempel: Geir har en hamster hjemme. Hanne har hoppet fra 10 meteren. Silje ble født i USA. Arne har lest hele Bibelen tre ganger. Thea har sunget på en cd. 

 


SpotOn er en ressursbank for ledere i barnelag og på leir, utarbeidet av NLM Ung. Materiellet er laget spesielt med tanke på tweens - aldersgruppen fra 10 til 13 år.

  

  

 

Dagens bibelsitat

5Mos 4:31a For Herren din Gud er en barmhjertig Gud. Han skal ikke slippe deg og ikke la deg gå til grunne.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.