> Spot On / Aktiviteter / Ute / MelonbowlingMelonbowling

Melonbowling er en lettvint, men veldig gøy aktivitet der en spiller bowling med honningmelon som bowlingkule og brusflasker som kjegler.

DETTE TRENGER DU
 • 2-3 honningmeloner

• 10 halvannenliters brusflasker med noen centimeter vann i bunnen, slik at de står stødig. 

• Plastsekker eller presenning til å dekke gulv/bakke med

GJENNOMFØRELSE

Dekk underlaget på bowlingbanen med plastsekker eller presenning, slik at en unngår søl dersom melonene sprekker. Sett brusflaskene opp i bowlingkjegleformasjon (4 kjegler bakerst, deretter 3+4+1 kjegler forover). Deltakerne stiller seg i kø, og en og en triller/kaster melonen mot kjeglene. Hver spiller har ett forsøk per runde, og det gis poeng etter hvor mange kjegler spilleren klarer å slå ned. Det kan kjøres fem runder der en legger sammen totalpoengsummen til slutt og den med flest poeng er vinneren. Dersom spilleren klarer å slå ned alle kjeglene på første kast, er det strike, og spilleren får fem bonuspoeng, i tillegg til 10 poeng for kjeglene. Dersom spilleren slår ned alle kjeglene på andre kast, får spilleren 2 bonuspoeng, i tillegg til 10 poeng for alle kjeglene.


SpotOn er en ressursbank for ledere i barnelag og på leir, utarbeidet av NLM Ung. Materiellet er laget spesielt med tanke på tweens - aldersgruppen fra 10 til 13 år.

  

  

 

Dagens bibelsitat

5Mos 4:31a For Herren din Gud er en barmhjertig Gud. Han skal ikke slippe deg og ikke la deg gå til grunne.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.