> Spot On / Aktiviteter / InneSelfie med morsomme rekvisitter foran en fotovegg gir et fint minne om fellesskapet på barnelaget eller leir. Passer spesielt godt på leir, avslutninger eller spesielle arrangementer. 

Antall deltakere: 7 - 5000

En god adjektivhistorie sprer latter og samhold. Her finner du en skisse til adjektivhistorie som du enkelt kan tilpasse ditt barnelag. 

Dette er en fin metode for å la barna fordype seg i bibelfortellingene. Det passer gjerne best for barn som liker rolige og kreative aktiviteter. 

Antall deltakere: 3 - 40

Denne aktiviteten er en god aktivitet for å skape samhold i en gruppe; gruppas medlemmer må samarbeide om hvem som klarer å bygge det høyeste tårnet av spagetti og marshmallows. 

Dekopasje er en dekorasjonsteknikk der motiver rives eller klippes ut av f. eks servietter, og limes på gjenstander til pynt. 

Det er faktisk kjempe enkelt å lage sin egen animasjonsfilm, kun med en mobil eller ipad. Dette er en spennende og kreativ måte å jobbe med bibelfortellinger på. 

Antall deltakere: 3 - 70

I denne leken er deltakerne brikker i et memoryspill. Det er en fin icebreaker eller bli-kjent-lek. 

Antall deltakere: 12-80

Miming er god underholdning! Fantasti eller mimekonkurranse kan lekes på ulike måter, og er like morsomt om man er få eller mange deltakere.

Antall deltakere: 4 - 40

I Bibelen kan vi lese om Nikodemus som kom til Jesus om natta for å få svar på det han lurte på. Nikodemuskro er en arena hvor deltakerne i tweensgruppa kan få komme med spørsmål om ting de lurer på angående Gud og kristen tro. 

Det er fint å lage noe deltakerne kan ta med som minne; å male og trykke motiver på t-skjorter eller andre tekstiler, er en morsom aktivitet. Hvis dere er en fast gruppe, kan dere for eksempel lage en «gruppe-t-skjorte» med navn på gruppa, eller skrive bibelvers på tekstilene. Ellers er det bare fantasien som setter grenser for motivene. 

Quiz er populært, morsomt, lærerikt og inkluderende. Her er tre ferdige quizer som du kan bruke som de er, eller hente ideer i fra. 

Syns du det er vanskelig å få til gode samtaler om de viktige tingene med tweensgruppa di? Da kan samtalekort være et godt hjelpemiddel. 

Tyve spørsmål er en klassiker fra NRK. Den kan enten lekes som et lagspill med forberedte ordkort, eller som en litt mer improvisert variant. 

Antall deltakere: 4-20 


SpotOn er en ressursbank for ledere i barnelag og på leir, utarbeidet av NLM Ung. Materiellet er laget spesielt med tanke på tweens - aldersgruppen fra 10 til 13 år.

  

  

 

Dagens bibelsitat

Joh 13:15 For jeg har gitt dere et forbilde, for at også dere skal gjøre slik som jeg har gjort mot dere.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.