> Spot On / Aktiviteter / Inne / Pimpe t-skjorterPimpe t-skjorter

Det er fint å lage noe deltakerne kan ta med som minne; å male og trykke motiver på t-skjorter eller andre tekstiler, er en morsom aktivitet. Hvis dere er en fast gruppe, kan dere for eksempel lage en «gruppe-t-skjorte» med navn på gruppa, eller skrive bibelvers på tekstilene. Ellers er det bare fantasien som setter grenser for motivene. 

DETTE TRENGER DU

• T-skjorte, skjerf, caps etc. 

• Stoffmaling

• Malerpensler

• Poteter, tykt papir eller papp

• Kniv

• Strykejern

GJENNOMFØRELSE

Kjøp t-skjorter, skjerf etc. (bør være ensfarget) og del ut til alle i gruppa. Mal motiver med stoffmaling på tekstilene, eller lag trykk av poteter. Potettrykk lages ved å dele poteter i to, og skjære ut mønster på kuttflaten. Trykkene kan forme bokstaver, border etc. (husk at trykket blir speilvendt på tekstilet). En kan også skjære ut motiver i et tykt papir eller papp, og bruke disse som sjablonger; når en har skjært ut ønsket motiv, fyller en inn tomrommene i sjablongene med maling, og motivet «overføres» til tekstilet. 

OBS: Når malingen er tørket, må malingsmotivene strykes med strykejern, slik at malingen fester seg skikkelig og tåler vask. 


SpotOn er en ressursbank for ledere i barnelag og på leir, utarbeidet av NLM Ung. Materiellet er laget spesielt med tanke på tweens - aldersgruppen fra 10 til 13 år.

  

  

 

Dagens bibelsitat

Sal 84:6 Salig er det mennesket som har sin styrke i deg, de som har sitt hjerte vendt til de jevne veier.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.