> Spot On / Aktiviteter / Inne / Nikodemuskro



Nikodemuskro

I Bibelen kan vi lese om Nikodemus som kom til Jesus om natta for å få svar på det han lurte på. Nikodemuskro er en arena hvor deltakerne i tweensgruppa kan få komme med spørsmål om ting de lurer på angående Gud og kristen tro. 

Du trenger:

papirlapper, penner, ei krukke eller ei lita eske, 2 - 3 reflekterte ledere.

Forberedelser:

Gi tweensa litt tid til å tenke ut noe de lurer på, og skrive spørsmålet ned på en lapp. Dette kan gjerne gjøres litt i forkant av selve Nikodemuskroen. Det er viktig at de forstår hva lappene skal brukes til. 

Gjennomføring:

Samle gruppa i en stor og god sofa eller i en ring på gulvet. La deltakerne trekke en lapp fra krukka på omgang, og stille spørsmålet til lederpanelet. Det er nok at en av lederne svarer på hvert spørsmål, men dere kan gjerne utfylle hverandre. Unngå å skape en diskusjon. Hvis det er forskjellige oppfatninger i ledergruppa, kan de presenteres positivt: "Jeg tenker litt annerledes, jeg tror at.....". 

Alle spørsmål som leses opp skal behandles seriøst. Hvis det er noen spørsmål dere ikke ønsker å svare på, er det bedre å lese igjennom spørsmålene og luke ut disse på forhånd. 

Overfladiske spørsmål kan få et overfladisk svar, mens dype spørsmål fortjener et dypere svar. Bruk likevel ikke for lang tid på hvert tema før dere trekker neste spørsmål. 1 - 2 minutter kan være passe.

Det kommer helt sikkert spørsmål dere ikke kan svare på. Noen spørsmål kan ingen svare på - da er det fint å si noe om det. Andre ganger kan det være at dere ikke vet, eller ikke er helt sikker på hva dere tror om et tema. Da er det fint å være ærlig om det. Er det et faktaspørsmål, kan dere si at dere vil prøve å finne det ut til neste gang. 

Noen ganger kan du bli spurt om ting hvor du kanskje har en litt annen overbevisning enn NLMs offisielle teologi. Da er det fint å si noe om det; "Jeg mener ...., men NLMs offisielle standpunkt på dette området er ...." . 

Tips: 

Spørsmålene du får inn kan også gjerne danne utgangspunkt for en preken på neste familiemøte eller andakter på tweensgruppa resten av semesteret. 


SpotOn er en ressursbank for ledere i barnelag og på leir, utarbeidet av NLM Ung. Materiellet er laget spesielt med tanke på tweens - aldersgruppen fra 10 til 13 år.

  

  

 

Dagens bibelsitat

Sal 84:6 Salig er det mennesket som har sin styrke i deg, de som har sitt hjerte vendt til de jevne veier.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.