> Spot On / Aktiviteter / Inne / Lag en animasjonsfilmLag en animasjonsfilm

Det er faktisk kjempe enkelt å lage sin egen animasjonsfilm, kun med en mobil eller ipad. Dette er en spennende og kreativ måte å jobbe med bibelfortellinger på. 

Antall deltakere: 3 - 70

Dere kan lage en kjapp film som fullføres på en kveld, eller et større prosjekt over et helt semester. Hvis dere er mange, kan deltakerne deles opp i grupper med ansvar for hver sin scene eller hver sin film. 

Animasjon med lego:

Først må dere bli enige om hva filmen skal handle om. Hvis dere for eksempel skal lage en film om Den bortkomne sønnen, må du som leder lede barna gjennom en samtale om hva denne fortellingen handler om: Hvilke scener består fortellingen av? Hvordan tror dere det ser ut der? Hvilke rollefigurer trenger vi? Hva gjør de ulike personene? Hvilke rekvisitter kan vi bruke? 

Bygg bakgrunnen eller omgivelsene til de ulike scenene med legoklosser, og bruk legofigurer til animeringen. Plasser figurene, knips et bilde, flytt dem en anelse, knips nytt bilde, flytt en anelse til og knips igjen. 

Det finnes en rekke apper og program til å lage animasjonsfilm. Den enkleste å bruke for barn syns jeg er Lego Movie Maker App for iphone og ipad. Du kan se en enkel introduksjon til hvordan du bruker den HER

Hvis dere trenger litt inspirasjon til hvordan bibelfortellingene kan uttrykkes med lego, har nettsiden thebricktestament en rekke forslag som dere kan kikke på. 

Animasjon med andre materialer:

Det finnes ingen grenser for hva dere kan bruke til å animere med. Dere kan for eksempel lage en scene i innsiden av en eske, og klippe ut pappfigurer som dere flytter rundt inni der, lage plastelinafigurer, eller bare tegne strekfigurer på et enkelt hvitt ark, med små endringer fra bilde til bilde. 

Flere ressurser:

Pdf med forslag til pedagogisk aktivitet fra iktsenteret:Animasjon


SpotOn er en ressursbank for ledere i barnelag og på leir, utarbeidet av NLM Ung. Materiellet er laget spesielt med tanke på tweens - aldersgruppen fra 10 til 13 år.

  

  

 

Dagens bibelsitat

Sal 84:6 Salig er det mennesket som har sin styrke i deg, de som har sitt hjerte vendt til de jevne veier.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.