> Spot On / Aktiviteter / Inne / BibeltegneserieBibeltegneserie

Dette er en fin metode for å la barna fordype seg i bibelfortellingene. Det passer gjerne best for barn som liker rolige og kreative aktiviteter. 

Antall deltakere: 3 - 40

Utstyr:

  • A3ark.
  • Fargeblyanter og blyantspisser eller maling og pensler

Forberedelser:

Del barna inn i grupper på 3-5 deltakere. Gi hver gruppe en bibelfortelling å jobbe med. Prøv å finne fortellinger som har en konkret handling. Det passer fint å bruke fortellinger som ikke er så godt kjent fra før. Velg gjerne fortellinger fra trosopplæringsplanen, for eksempel 

I gruppa:

  • Les fortellingen
  • Diskuter: Hva handler denne fortellingen om? Hvilke personer er med? Hva gjør personene? Hvordan tror vi det ser ut der? Hva er budskapet? Hvordan kan vi vise dette i tegningene våre?
  • Lag en plan: Hvor mange tegninger skal vi lage? Hva skal vi vise på hver tegning? Hvem tegner hva?
  • Tegn eller mal historien på A3 ark. Det går også selvsagt an å male på lerret. 

Fremvisning:

La hver gruppe vise frem tegneserien for de andre, og gjenfortelle historien ved hjelp av bildene. Scan gjerne tegningene inn og vis dem på storskjerm, slik at alle ser godt. Dette er også et fint innslag på et søndagsmøte eller lignende. La gjerne tegneseriene henge oppe på veggen som en utstilling etterpå. 


SpotOn er en ressursbank for ledere i barnelag og på leir, utarbeidet av NLM Ung. Materiellet er laget spesielt med tanke på tweens - aldersgruppen fra 10 til 13 år.

  

  

 

Dagens bibelsitat

Sal 84:6 Salig er det mennesket som har sin styrke i deg, de som har sitt hjerte vendt til de jevne veier.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.