> Spot On / Aktiviteter / Inne / AdjektivhistorieAdjektivhistorie

En god adjektivhistorie sprer latter og samhold. Her finner du en skisse til adjektivhistorie som du enkelt kan tilpasse ditt barnelag. 

Du samler deltakerne rundt bordet eller i en ring på gulvet. Gi en kjapp påminnelse om hva et adjektiv er, før alle deltakerne får komme med adjektiver etter tur. Fyll inn adjektivene etterhvert. Passer ikke ordet der du hadde tenkt, fyller du det bare inn et annet sted i stedet for. Når alle de ledige feltene er fylt ut, leser du opp historien med stor innlevelse og innlagte latterpauser. 

Adjektivhistorier blir best når de er lokale. Forslaget som ligger vedlagt her må derfor tilpasses til akkurat ditt barnelag og akkurat denne samlingen hvor historien skal brukes. Legg også gjerne til egne setninger. Spinn rundt det dere har gjort i dag; leker, aktiviteter, forming, måltid, sang osv. Prøv å inkludere navnet på så mange ledere og deltakere du kan. Det trenger ikke være store hendelser, må detaljer kan fort bli morsomt. Er det f.eks noen som har tatt av skoene, gått opp ei trapp, fortalt en vits, ryddet av bordet, hatt opprop, samlet inn kollekt, spilt piano, dratt for gardinen, stått i kiosken eller noe annet? 

Forslag til adjektivhistorie kan du laste ned her:

 


SpotOn er en ressursbank for ledere i barnelag og på leir, utarbeidet av NLM Ung. Materiellet er laget spesielt med tanke på tweens - aldersgruppen fra 10 til 13 år.

  

  

 

Dagens bibelsitat

Sal 84:6 Salig er det mennesket som har sin styrke i deg, de som har sitt hjerte vendt til de jevne veier.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.