> NLM / Støtt oss / Prosjektkatalogen / Vest-Afrika / Elfenbenskysten: HelseElfenbenskysten: Helse

Foto: NLM arkiv

Gjennom prosjektet "Hope for all" ønsker NLM å bekjempe spredningen av hiv/aids gjennom bevisstgjøring i de fattigste områdene i Abidjan.

I storbyen Abidjan (ca 4,7 mill) har vi diakoni- og utviklingsprosjektet «Hope for All». Dette er et prosjekt som jobber spesielt i de fattige bydelene. Prosjektet har sterk lokal forankring gjennom etablering av lokale distriktssentre som driver omfattende oppsøkende arbeid i lokalmiljøet. Prosjektene drives med støtte fra Norad. 

     

Kamp mot hiv/aids

Elfenbenskysten er hardt rammet av hiv og aids. Over én av 20 kvinner mellom 30 og 40 år er smittet.

Kunnskap er en nøkkel til å bekjempe spredningen av sykdommen. Det gir grunnlag til å stå i mot kulturtradisjoner og holdninger som bidrar til at stadig nye blir smittet, og dessuten beskytte seg selv mot sykdommen.

  

Hiv/aids er svært tabubelagt i samfunnet, og vi ønsker også å gi informasjon som kan bidra til at de syke kan leve verdige liv. 

Kontakt: Terje Evensen

tevensen@nlm.no

   

Prosjektet drives med støtte fra Norad.

Budsjett: kr 1 mill.

Kontakt: Terje Evensen, tevensen@nlm.no 

  

Les mer

VIDEO: Prosjektarbeid i Abidjan

Mythbusters i Elfenbenskysten


I Vest-Afrikaregionen satser NLM målbevisst på to unådde, muslimske folkegrupper. Mahouene i Elfenbenskysten og malinkéene i Mali er begge stolte folk med en svært sterk muslimsk tradisjon.

Les mer...

Dagens bibelsitat

Matt 1:23 Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel – det betyr: Med oss er Gud.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.