Utdanning

Foto: Magnar Olsen

NLM støtter utdanning for medarbeidere i kirken i Stor-Kina.

SYIS-kurs

Lederkurset «Sharpening Your Interpersonal Skills» (SYIS) er en bibelbasert, interaktiv opplæring som gir seminarstudenter, kirkeledere og folk med ansvar i menighetene hjelp og gode redskaper til å styrke og utvikle egne og andres relasjoner. 

  

NLM har hatt mange SYIS-kurs på Taiwan. Kursene går over fem dager eller fire weekender, og er blitt til stor velsignelse og praktisk hjelp både på det personlige plan, i menighetsfellesskapet og i relasjoner ellers. 

 

NLM har fra starten av vært en viktig støtte i SYIS-arbeidet. Vi har nå over tretti entusiastiske kursledere og bruker mye tid på oppfølging. 

  

I 2013 hadde vi det første SYIS-kurset på kinesisk i Kina, da lærte vi opp tre nye kursledere. Vi planlegger flere kurs og opplæring av kursledere, også i 2017.

     

Utdanning og litteratur i Kina

Mangel på medarbeidere i kirken i Kina er stor. Lederne er ofte lekmenn og -kvinner som fungerer som eldster, diakoner og forkynnere.

Mange av de som ønsker å bli medarbeidere, har ikke råd til teologisk utdannelse. NLM ønsker å støtte disse med utdanning.

  

Vi har god kontakt med teologiske opplæringssentre i Henan og Hubei. NLM støtter også kursvirksomhet og trykking av bøker. 

 

NLM støtter i tillegg en doktorgradsstudent med tanke på arbeid blant funksjonshemmede i kirken. Funksjonshemmede blir tradisjonelt sett på som verdiløse og ubrukelige mennesker i samfunnet, men i møte med kirken og evangeliet, vitner mange om at de har fått et nytt liv. 

 

Aktive studenter på Taiwan

Det viktigste målet for studentene ved det teologiske seminaret i Hsinchu er å få kunnskap, kjennskap og innsikt i Bibelen. På seminaret inngår masterstudier i teologi, pastoralteologisk veiledning og sjelesorg, samt et unikt masterstudium i luthersk teologi.

Seminartiden vil hjelpe studentene inn i et rikere kristenliv og gi dem god utrustning til videre tjeneste. I studietiden er studentene aktive i menighetene i helger og ferier. De har også et stort hjerte for de mange fremmedarbeiderne på Taiwan og deltar i misjons- og evangeliseringsteam både innenlands og utenlands. 

  

Kirker og kristne organisasjoner på Taiwan trenger stadig flere nye medarbeidere. Mange lekfolk deltar på kortkurs, både på seminaret og på desentraliserte kurs i menighetene. Kursene gir dem fornyet motivasjon til frivillig tjeneste. 

  

NLM har ikke lenger fulltidsmisjonærer på Taiwan, men sender korttidsmisjonærer i undervisningsstillinger. 

Budsjett: kr 600 000

Kontakt: Per Gunvald Haaland, phaaland@nlm.no


NLM startet arbeidet i Kina i 1892. Siden den gang har det skjedd store endringer, både i arbeidet og i området. Kinaregionen omfatter NLMs virksomhet i Kina, Hongkong og Taiwan.

Les mer...

Dagens bibelsitat

Jes 54:10a For fjellene kan vel vike, og haugene rokkes, men min miskunnhet skal ikke vike fra deg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.