> NLM / Støtt oss / Prosjektkatalogen / Sør-Amerika / Barne- og ungdomsarbeidBarne- og ungdomsarbeid

Foto: Rolf Leinum

NLM satser i samarbeid med kirken stort på barne- og ungdomsarbeid for å lære de unge gode verdier. Leirarbeid, ungdomsgrupper, barneskoler og barnehager er viktige satsingsområder.

Små grupper og store leirer

De unge vokser opp i et samfunn som mange i foreldregenerasjonen ikke kjenner så godt. Mediekulturen skaper skiller. Dette fører til avstand, også med tanke på verdier og tro.

Kirkene og NLM ønsker å møte denne utfordringen. Gjennom forkynnelse og undervisning vil man grunnfeste barn og unge i den kristne tro og utruste dem til et kristent liv. 

 

Det viktigste arbeidet for barn og unge drives i de lokale menighetene. Mange av gruppene er små, og i flere av byene vil man arrangere sonesamlinger hver tredje måned. Det er viktig å se at man er flere som tror på Jesus. 

  

Kirkene arrangerer barneleirer, ungdomsleirer og menighetsleirer. ICEL har leirsted like utenfor Cochabamba. I Peru ligger leirstedet ved Stillehavet.

Nyttårsleiren er en ungdomsleir med lange tradisjoner i begge land. Copa Campel er en fotball-leir som ble arrangert for syvende gang i 2016, med cirka 160 deltakere fra Norge, Danmark, Ecuador, Bolivia og Peru. 

 

Utdanning er også et satsingsområde for kirkene. Gjennom barneskolene treffer man daglig over 3000 barn og ungdommer. Skolene er viktige kontaktpunkter med barn og ungdom. Skolene trenger fremdeles noe støtte.

  

Kontakt: Ragnhild Bjørsvik,

rbjorsvik@nlm.no (Peru)

Preben Solvang,

prsolvang@nlm.no (Bolivia)

  

Budsjett: kr 2,3 mill.

Kontakter:

Ragnhild Bjørsvik, rbjorsvik@nlm.no (Peru)

Preben Solvang, prsolvang@nlm.no (Bolivia)

  

Les mer

Copa Campel fortsetter å vokse

Idrett og lek som evangeliseringsmetode


NLM startet sitt arbeid i det sørlige Peru i 1978. Som ett resultat av arbeidet ble Iglesia Evangélica Luterana – Perú (IEL-P) dannet i 1995.

Les mer...

Les mer om Bolivia

NLM har siden 1978 arbeidet med bistand og menighetsbygging i Bolivia.

Les mer...

Dagens bibelsitat

1Kor 6:20 Dere er dyrt kjøpt! La da legemet være til ære for Gud!

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.