> NLM / Norge / Region sør / Nyheter / Ung misjonsinnsats imponererUng misjonsinnsats imponerer

Regionleder i Region Sør, Eivind Jåtun, presenterer misjonsprosjektene på NLM VGS-skolene Kvitsund og Drottningborg.

Russeprosjektene ved Drottningborg videregående skole og Kvitsund Gymnas samler hvert år inn store summer til Norsk Luthersk Misjonssambands arbeid rundt om i verden. I vinter er det Elfenbenskysten og Kina som står i fokus for innsatsen.

 

Drottningborg: Fire prosjekt i Elfenbenskysten

Drottningborg skal bidra til arbeidet i Elfenbenskysten. Russen har pekt seg ut fire prosjekter de ønsker å støtte. Det første er et effektivt undervisningstilbud – speedschooling – som gir barn og unge muligheten til å ta to års skolegang på ett år, dersom de har måttet hoppe av skolegangen på grunn av dårlig økonomi.

 

Dette er et skoletilbud som har stor suksess de stedene det er prøvd ut. De skal også støtte et forbyggende prosjekt rettet mot HIV/Aids. Mahoufolket, som NLM jobber inn mot, er et av de hardest rammede folkeslagene av denne sykdommen i hele Afrika.

 

Russen ønsker også å bidra til å bygge et bibelsenter i Touba, hvor NLM først startet sitt arbeid i landet. Her vil ledertrening og bibelkurs/leir være sentrale aktiviteter. Det siste prosjektet som det skal samles inn penger til er NLMs radiokanal på mahouspråket. Da mange av mahou-folket er analfabeter, er radio en glimrende måte å nå folket med evangeliet. Det er også folkeopplysende programmer knyttet til helse, kultur og samfunn.

 

Kvitsund: Tre prosjekt i Kina

Kvitsund retter sitt fokus mot øst – til Kina. Her skal tre prosjekter nyte godt av innsatsen. «Hope Henan» formidler informasjon og sunne holdninger knyttet til HIV/Aids-problematikken, og hjelper særlig barn som er rammet av denne sykdommen.

 

Gjennom  «Zhatong Capacity Building Project» får kvinner som har vært utsatt for voldi  hjemmet hjelp, og barn som er overlatt til seg selv følges opp. Det skal også gis økonomisk hjelp til det teologiske seminaret i Zhengzhou.

 

Vi ønsker russen lykke til med noen spennende prosjekter! Oppfinnsomheten er stor når det gjelder å samle inn penger. Ta vel i mot dem om de skulle komme tildinforening eller forsamling!


Dagens bibelsitat

Fil 2:4 Ingen må bare se på sitt eget, men enhver må også ha de andres gagn for øye.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.