> NLM / Norge / Region sør / Nyheter / Til Djengis Kahns stepper med...Til Djengis Kahns stepper med Flekkerøyfolket i ryggen

Foto: Anethe Birkeli

Søndag 4. mars var det forbønn på Flekkerøy bedehus for Flekkerøy-jenta Marit Norheim Hugdal og trønderen Sondre Hugdal fra Melhus. Nå venter Mongolia.

De hadde lyst til å reise til Mongolia. Ikke bare reise, men bo der, som utsendinger for NLM. Det kan ha spilt inn at Sondre bodde tre år i landet som barn, og at han siden har jobbet der som ettåring. Samtidig var de opptatt av at de skulle passe inn i en større plan, og derfor sendte de en åpen søknad til NLM: «Send oss hvor dere vil!»13. mars går de om bord i flyet til Mongolia, hvor de i første omgang skal bo i fire år.

Det er ikke bare Marit og Sondre som skal begynne med språkopplæring ved ankomst. Dattera Ellie som ble født i høst, vil kanskje si sine første setninger på et helt annet språk enn norsk. Og når pappa etter hvert har fri fra jobben som gymlærer, får hun sikkert en tur på hesteryggen sammen med far.

Sondre gleder seg til å kjøpe hest. «Det gjør jo du også!?» sier han til sin blide sørlandskone. Spørsmålet om antall hestekrefter husholdningen skal kjøpe, får et helt nytt innhold når man flytter til Djengis Kahns steppeland.

Marit og Sondre er begge utdannet lærere. Det første året i Mongolia skal de studere språk. Marit blir etter hvert rådgiver i et prosjekt for barn med funksjonshemninger.


Dagens bibelsitat

Fil 2:4 Ingen må bare se på sitt eget, men enhver må også ha de andres gagn for øye.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.