> NLM / Norge / Region sør / Nyheter / Rådsmøtet samlet i bønn for NLMRådsmøtet samlet i bønn for NLM

Bibeltimene ble rundet av med tid til bønn. (Foto: Eivind Jåtun)

Gode og konstruktive samtaler og sterke glimt fra arbeidet preget Rådsmøtet 20.-22.oktober.

Hovedstyret i Norsk Luthersk Misjonssamband kaller hvert tredje år inn til Rådsmøte i forkant av neste Generalforsamling. Representanter fra hovedadministrasjonen, regionene og stedlige representanter fra NLMs misjonsland deltok i årets Rådsmøte. Samlingen i år kretset om noen forhåndsutsendte saker, hvor NLMs selvforståelse og identitet, samt Rådsmøtets funksjon var to saker som skapte engasjement. Det var også en sak om hvordan vi skal forholde oss til ulike dåpssyn.

Mange av disse sakene blir veldig sentrale i organisasjonens arbeid med å utmeisle ny strategiplan, en prosess som starter i tiden fram mot Generalforsamlingen neste sommer, og skal vedtas i på "GF" i 2021. Det kom derfor ingen endelige vedtak i Rådsmøtet, men hovedstyret tar innspillene med seg i det videre arbeidet sitt.

Fra Region sør deltok følgende delegater, valgt av regionens årsmøte: Helge Norheim, Kristen Salmelid, Odd Rannestad, Asbjørn Vegge, Ragnar Nørstrud og Eivind Jåtun. Flere av delegatene tok ordet i de ulike sakene. Fra Region sør møtte også følgende stedlige representanter med tilknytning til regionen: Tore Bjørsvik (Peru), Nils Fredrik Rifsgård (Indonesia) og Bjørn Olav Sørhus (Mongolia)

På årsmøtet neste år skal det på nytt velges delegater til Rådsmøtet. Delegatene står til hovedstyrets disposisjon til rådsmøter i hver generalforsamlingsperiode (neste periode blir da fra 2018-2021).


Dagens bibelsitat

Fil 2:4 Ingen må bare se på sitt eget, men enhver må også ha de andres gagn for øye.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.