> NLM / Norge / Region sør / Nyheter / Navnelikhet forvirrerNavnelikhet forvirrer

Faksimile av brosjyren som spres rundt om i landet.

"Kristiansand Misjonshus" og "Misjonshuset i Kristiansand" har ikke så mye til felles, utover navnevalget. 

Et flyveblad fra den islamske menigheten Ahmadiyya Muslimsk Trossamfunn har de siste dagene/ukene versert i deler av landet. I flyvebladet argumenteres det for at kristne og muslimer tror på den samme guddommen. I rubrikken for kontaktinformasjon står de oppført med en adresse i Oslo, og en i Kristiansand. I Kristiansand kalles kontaktpunktet "Kristiansand Misjonshus".

Navnelikheten til en av Misjonssambandets forsamlinger i byen er slående; Misjonshuset i Kristiansand har eksistert i over 100 år, og er et innarbeidet og identitetsskapende navn på vår forsamling.

Misjonshusets hjemmesider har styreleder Livar Veggeland og forsamlingsleder Henrik Hadberg lagt ut følgende tekst:

"Misjonshuset i Kristiansand har av flere personer blitt gjort oppmerksom på et flyveblad som er spredt i ulike deler av landet de siste dagene. Flyvebladet er produsert av Ahmadiyya Muslimsk Trossamfunn. Som kontakt er nevnt “Kristiansand misjonshus”, til forveksling svært likt vårt navn, Misjonshuset i Kristiansand. Førstnevnte organisasjon/menighet er en islamsk menighet med tilhold i Kristiansand, men utover dette, er det ikke noen tilknytning eller sammenheng mellom menighetene.

På grunn av misforståelsene dette har skapt ønsker vi å gå i dialog med “Ahmadiyya – Kristiansand misjonshus”, for å unngå lignende hendelser i fremtiden. Naturlig nok står derfor ikke Misjonshuset i Kristiansand inne for innholdet som har blitt publisert i det aktuelle flyvebladet."


Dagens bibelsitat

2Tess 3:3 Men Herren er trofast, han skal styrke dere og bevare dere fra det onde.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.