> NLM / Norge / Region sør / Nyheter / Industriarbeideren valgte talerstolenIndustriarbeideren valgte talerstolen

Oddvar Høgevoll med godt grep om gitaren, hans trofaste følgesvenn i tjenesten. (Foto: Setesdølen)

Høsten 1978 begynte Oddvar Høgevoll som forkynner i det som da het Agder krets av Norsk Luthersk Misjonssamband. 1.mars går han over i pensjonistenes rekker etter 40 år i tjeneste.

–  Det var veldig spennende, men også veldig nifst å begynne som forkynner som 27-åring. Det var en helt spesiell opplevelse å begynne å reise på full tid med Guds Ord, og bakgrunnen til at det ble denne tjenesten var nok kallet jeg hadde. Og jeg fikk også en god og viktig samtale med Asbjørn Aavik om dette. Det var til stor hjelp for meg, forteller Oddvar.

Oddvar flyttet fra hjembygda Longerak i Setesdal allerede som15-åring for å jobbe på veveriet ved Høie fabrikker på Mosby. Etter det utdannet han seg som industriarbeider innen jern og metall ved yrkesskolen på Blakstad i Froland.

–   Hva var det som gjorde at du som 20-åring valgte å ta imot Jesus?

–  Jeg var nok søkende uten at jeg egentlig var klar over det. Jeg husker at jeg en gang var på besøk på hybelen til Astri, hun som etter hvert ble min kjære kone. Hun var en kristen og hun ville gjerne at jeg også skulle bli det. Så bestemte jeg meg bare for at nå vil jeg ta imot Jesus. Men lyset i evangeliet gikk ikke opp for meg før senere. Det var på et møte i Årdal kirke i Grendi i Setesdal. Der var det en indremisjonspredikant som sa «I dag vil jeg gi dere det beste jeg har; Da Jesus hadde fått eddiken sa han Det er fullbrakt.» Da var det akkurat som om jeg og Jesus var helt alene i kirka, det var en sterk opplevelse, forteller Oddvar.

Sang og musikk

–  Hvordan har hverdagene som forkynner vært?

–  Det har vært fra dype dal til høye tinder, kommer det raskt fra Oddvar. Jeg har kjent på medgangsbølger som bar meg fremover og jeg har hatt tunge stunder der jeg tenkte at jeg ikke nådde frem og at jeg ikke fikk utrettet det Gud vil.

De første årene jeg reiste som forkynner var det svært få fridager, for det var stor forespørsel etter oss predikanter til møteuker. I dag er det jo mest enkeltmøter. I tillegg var sang og musikk også en viktig del av min tjeneste og jeg har mange gode minner fra alle disse årene, sier Oddvar.

– Sang og musikk er en døråpner for evangeliet, så derfor har jeg vært ute på litt utradisjonelle steder og sunget, på puber og slike steder. Mange har nok hørt Oddvar og hans team på puben i 8th Avenue i Vanse på Lista. Det er Country & Western som er Oddvars sjanger, og han har gitt ut flere CD’er. – Hele himmelen er åpen nå for meg. Det er nok den sangen jeg har sunget aller mest sier Oddvar når jeg spør om han har noen favoritt.

Pensjonisttilværelsen

– Jeg ser frem til å bli pensjonist, men med vemod, sier industriarbeideren som valgte talerstolen. Det er et nytt kapittel som jeg ikke vet hvordan vil bli. Både song- og musikkhelga på Ose og Høgevollstemna som hvert år arrangeres siste søndag før St.Hans er arrangement Oddvar vil fortsette med, og han er også åpen for å bli spurt om å komme og tale på møter.

Oddvar Høgevoll avslutter sin 40-årige forkynnertjeneste i NLM med en konsert i Misjonshuset i Kristiansand onsdag 28.februar. Da håper jeg det kommer riktig mange, det hadde «vore gildt», avslutter han.

Vi takker Oddvar Høgevoll for 40 års tjeneste i NLM og ber om Guds velsignelse i tiden som ligger foran.

Artikkelen er en revidert versjon av intervju med Oddvar Høgevoll i Utsyn 02/18.


Dagens bibelsitat

Fil 2:4 Ingen må bare se på sitt eget, men enhver må også ha de andres gagn for øye.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.