> NLM / Norge / Region sør / Nyheter / Helt vilt i KonsmoHelt vilt i Konsmo

Foto: Tor Arild Kristensen

Gutteklubben i Konsmo spiller på lag med naturen. Derfor har både potetopptaking og slakting av rådyr stått på programmet denne høsten.

Klubben legger opp halvårsplaner, og en mandag i oktober stod slakting og partering av rådyr på programmet. 13 gutter fulgte nøye med da jeger (og leder) Njål Kristensen med kyndig hånd viste hvordan det skulle gjøres. Det første som ble skåret ut var en fin ytrefilet langs ryggen, denne skulle nemlig stekes på grua i lavvoen og smakes på. Resten av kjøttet ble skåret ferdig og da det nærmet seg avslutning samlet alle seg igjen i lavvoen og spiste nydelig mørt og godt rådyrkjøtt.

Tidligere i høst hadde de potetopptaking som aktivitet. De hadde tidligere på våren satt en liten potetåker utenfor bedehuset og det var spennende å se hvor mye det hadde blitt utav den ene poteta. Av andre aktiviteter denne høsten kan nevnes: gårdsbesøk, opplæring i bruk av kniv, tauverk og knuter

I Konsmo har de organisert barnelagsarbeidet slik at alle de tre gruppene, Spiren (de minste), Jenteforeningen og Gutteklubben, starter med felles andaktssamling på Bedehuset. Så går de ulike gruppene til hver sine aktiviteter før de til slutt samles til felles kveldsmat og avslutning.


Dagens bibelsitat

2Tess 3:3 Men Herren er trofast, han skal styrke dere og bevare dere fra det onde.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.