> NLM / Norge / Region sør / Nyheter / En grunn til at vi er herEn grunn til at vi er her

Alle foto: privat

Familien Dyve kjenner på en ære over å få være i Indonesia, selv om det er hverdag der også. De må stadig minne hverandre på at de er her av en grunn: De skal være lys og salt.

Bli kjent med land, språk og kultur

Som nye utsendinger til Indonesia er vi overveldet over alt denne nye hverdagen har å by på. Nå tilbringer vi tiden med å bli kjent med landet, lære språket og forstå kulturen. Det er rart å flytte til et nytt land, og til tider savner vi Norge mye.

Vi kjenner samtidig på en ære over å få være her, og er ydmyke over hva vi får lov til å være med på. Likevel tar hverdagen oss igjen her i Indonesia også, og vi må stadig minne hverandre om hvorfor vi faktisk er her. Hvorfor velger vi å bo her, langt fra familie, venner og alt kjent?

     

         

Vi må tørre 

Det er faktisk en grunn til at vi er her. Vi er her for å være lys og salt for folket i Indonesia. Men hvordan klare det, gjøre det i en verden med så mange folk fra andre trosgrupper og religioner? Det er utfordrende. Det kjenner vi allerede, men samtidig merker vi at folk er åpne om sin tro.

Det hender flere ganger at vi kommer i prat om hvilken trosretning vi tilhører, enten det er med taxisjåføren, naboen eller frisøren. De respekterer oss.

Men hvordan komme videre, hvordan komme dypere? Jeg tror vi må tørre. Våge å la Gud lede oss til mennesker og i samtale med mennesker.

Det er jo en grunn til at vi er her i Indonesia. Det er en grunn til at vi er i verden. Vi er her for å fortelle mennesker om muligheten til evig liv. Vi må gi dem muligheten til å velge.

           

Gi dem mulighet til å høre

For en ære det er å få være med å bringe det gode budskapet til folket i Indonesia, og gi dem muligheten til å få høre.

Versene i Romerne 10,14-16 minner oss på hvorfor vi er her.

"Men hvordan kan de påkalle en de ikke tror på? Hvordan kan de tro på en de ikke har hørt om? Og hvordan kan de høre uten at noen forkynner? Og hvordan kan de forkynne hvis de ikke er utsendt? Det står jo skrevet: Hvor vakre de er, føttene til dem som bringer godt budskap!" 

     

Gud gjør ikke forskjell på oss. Han elsker oss alle like høyt. Vi har en evighet i vente på grunn av det Jesus gjorde for oss. La oss dele det budskapet med menneskene rundt oss.

    

Bønneemner

Be for alle utsendingene, om frimodighet til å vitne om Jesus. Be for de unådde folkegruppene i Indonesia, om at Gud må åpne deres hjerter for hans ord. Be om at vi må være tålmodige i bønn og lytte til Guds svar.


Dagens bibelsitat

Fil 2:4 Ingen må bare se på sitt eget, men enhver må også ha de andres gagn for øye.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.