> NLM / Norge / Region sør / Nyheter / Eivind Jåtun - ny regionlederEivind Jåtun - ny regionleder

Eivind Jåtun er ansatt som ny regionleder for Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM), Region Sør, og begynner i stillingen i løpet av høsten 2012.

De siste årene har Eivind Jåtun vært knyttet til Misjonshuset i Kristiansand, først som ungdomsarbeider og administrasjonsleder i fire år og som forsamlingsleder fra august 2011.

Hvorfor sa du ja til dette kallet?
- Det betydde mye at jeg ble spurt og fikk et kall fra NLM som er min arbeidsgiver. De praktiske tingene i forhold til f.eks. overgangen fra Telemark og Agder kretser til Region Sør er på plass. Nå blir det spennende å være med å få giv i arbeidet, tenke langsiktig, prøve å skape tilhørighet og nå klare mål. Det er viktig å understreke at det ikke er mistrivsel med oppgavene i Misjonshuset i Kristiansand som er årsaken til dette skiftet! Tvert i mot har tjenesten her vært grunnen til at det har tatt lang tid å svare ja på kallet, jeg kjenner på en sterk tilhørighet til Misjonshuset.

Hva vil du prioritere?
- Jeg vil ikke si noe klart om dette ennå. Men noe av det som er viktig for meg er god personalomsorg, at vi er bevist på at hver enkelt ansatt har sine gaver som det er viktig å bruke i felleskapet. Jeg håper ikke minst i forhold til forkynnerne at de kan fordype seg litt ulikt og at vi kan lære av hverandre. I forhold til arbeidet i forsamlinger og foreninger håper jeg å hjelpe f.eks. unge folk som «brenner» for et lokalt arbeid til å få de ressursene som skal til for å komme videre.

Hva tenker du om arbeidet på «små» og «store» steder?
-Vi skal være til stede der det er folk som ønsker å drive misjonsarbeid. Samtidig må vi ta innover oss den folkeforflytningen som har vært. Kanskje vi bør være i forkant med å etablere oss på steder der det er nybygging.

Hva vil du gjøre om du får forventning som spriker i ulike retninger?
- Jeg tenker at det er viktig å bruke tid på å lytte. Samtidig har vi vedtatt i NLM å satse mer på forsamlingsarbeid, men det trenger ikke bety på bekostning av annet arbeid. Jeg håper å fremstå på en måte som gjør at folk får tillit til meg, selv om jeg ikke kan være med på alle forslag. Jeg ønsker likevel deres arbeid vel. Med begrensa ressurser kan vi ikke gjøre alt på en gang, og jeg håper at folk kan se at det som blir prioritert er til helhetens beste!

Se intervju med Eivind Jåtun i:


Dagens bibelsitat

Fil 2:4 Ingen må bare se på sitt eget, men enhver må også ha de andres gagn for øye.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.