> NLM / Norge / Region sør / Nyheter / Basar i Spind skolehus.Basar i Spind skolehus.

Foto: Anne Gro Holthe

Fakler og bål lyste opp den mørke vinterkvelden. Det var god fyr i vedovnen inne. Og Peter, Jesu disippel, «var på besøk» hos en lydhør forsamling i alle aldre. Anne Gro Holthe minnet om at Jesus alltid vil være sammen med oss.

Det oser av nostalgi i det gamle skolehuset med gamle bilder på veggene og gamle skolepulter, med blekkhusrom, rundt i rommet. Espeland barneforening hadde sist mandag sin årlige basar, og mange fant veien til det gamle skolehuset.

Det kom folk fra hele grenda, barn, unge og gamle. Det var nærmere 70 mennesker inne i det lille skolehuset på Spind. - Folk er utrolig positive, og alle gir uttrykk for at de gleder seg til den årlige førjulsfesten med basaren.  Foreldre som tidligere selv har gått på barneforeninga, kommer nå med sine barn. Og alle trykker seg sammen i den lille skolestua.  Så det blir tett og varmt, sier Hans Arne og Elisabeth Rogn.

Det er de to som driver barneforeninga og de har også tatt på seg ansvaret for basaren. Mange i bygda støtter med både gevinster og mat til basaren.

Espeland barneforening er gammel, den ble stiftet på slutten av 1800-tallet.  Det var noen års opphold på 1970-80 tallet, men ellers har den vært i gang.  Basaren i sin nåværende form, på det gamle skolehuset, har vært arrangert der siden 1980-tallet. Tidligere hadde foreninga basar hver sommer på Ungdomshuset – bedehuset.

I år kom det inn kr 16.500,- til misjonens arbeid.


Dagens bibelsitat

Fil 2:4 Ingen må bare se på sitt eget, men enhver må også ha de andres gagn for øye.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.