> NLM / Norge / Region nord / Nyheter / Temahelg om kristent innvandrerarbeidTemahelg om kristent innvandrerarbeid

Noen av deltakerne på temahelga om kristent innvandrerarbeid. 

"Hva" og "hvordan" var spørsmål Finnsnes misjonsforsamling hadde stilt på forhånd når innvandrerkonsulentene Torunn Haukvik Minnesjord og Arnfinn Røyland skulle ha temahelg. "For eksempel slik" og "med dette hjertelaget" var svarene de gav. 

Forrige helg var innvandrerkonsulentene Torunn Haukvik Minnesjord og Arnfinn Røyland på besøk i Finnsnes Misjonsforsamling. Overskriften på helga var "Kristent innvandrerarbeid". Deltakerne var en oversiktlig, men dedikert gruppe som opplevde helga svært nyttig og givende. 

Seminar og workshop

I tillegg til møtesamlinger, som jo også var spisset på temaet, var det på lørdag både seminar og workshop. Gjennom seminaret fikk Torunn og Arnfinn fortelle fra sitt arbeid og dele noe av sin motivasjon og bakgrunn. Dette dannet utgangspunktet for den påfølgende samtalen (workshop) hvor de villig delte av sine opplevelser og erfaringer. 

Nettverksbygging i fortsettelsen

Et viktig siktemål med temahelga var å få tanker og idéer til videre arbeid blant innvandrere lokalt på Finnsnes. Mange idéer ble snakker om og i fortsettelsen vil man i forsamlingen være mer bevisst på å bygge nettverk blant dem som ønsker å være involvert. På den måten kan man nok være opptatt med forskjellige ting, men ha samme hovedmål enten det er Gjenbruksbutikken, bakegruppe, norskundervisning eller å besøke naboen man faktisk er involvert i.

Inspirasjon for hjertet

Torunn og Arnfinn delte villig av sine erfaringer og sin innsikt og inspirerte virkelig de fremmøtte. I tillegg var de med sine vesen sterke vitnesbyrd om at dette er et "hjerteanliggende". Det er dypest sett Guds hjerte, også for innvandrere som kommer til Norge, som er det bærende og det som alt kommer fra. Vi er spente på fortsettelsen. 


Dagens bibelsitat

Fil 2:4 Ingen må bare se på sitt eget, men enhver må også ha de andres gagn for øye.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.