> NLM / Norge / Region nord / Nyheter / Region Nords eldste forening jubilererRegion Nords eldste forening jubilerer

Marit Tolo ledet festen for 45 fremmøtte på Bethel i Harstad. Hun er leder i Nordvik og Sørvik Misjonsforening. Foto: Jostein Eldevik.

Foreninga i Sørvika sør for Harstad er like gammel som selve NLM. En sprek 125-åring ble feiret 16. november på bedehuset Bethel i Harstad.

Nåværende leder i foreningen Marit Tolo ledet festen, regionleder Øystein Hitland talte, og Olav Vegge (bildet) holdt et historisk tilbakeblikk. Dette kan lastes ned under.

Flere lokale sangkrefter deltok, og etter programdelen kunne vi forsyne oss av et bugnende kakebord. 45 personer, både unge og eldre møtte opp, fra Evenes i øst til Borkenes i vest, i tillegg til folket fra Harstad.

  

 

 

  

Himmeldøren er åpen

Misjonsoppdraget var i fokus denne novemberkvelden, som det var da foreningen ble stiftet. Ole M. Sama fra Harstad stiftet flere foreninger i området for den nye Kina-misjonen, før han selv dro til Kina som misjonær i 1891. Nordvik og Sørvik misjonsforening var den andre foreningen som ble stiftet, men den eldste som består.

På jubileumsfesten ble vi igjen minnet om kallet fra de som enda ikke har hørt om Jesus. "Enno står døra til himmelen open", synger vi i en misjonssang, men en gang skal den bli lukket for godt.

"Så står det da en sabbatshvile tilbake for Guds folk," minnet Hitland om i talen for kvelden. Men det vi vil ha gjort før hviledagen, må vi gjøre i dag, mens det er arbeidsdag i Guds rike.

  

Syklet 175 km på yngresleir under krigen

Jorunn Vaskinn fra Nordvik fortalte en historie om da hun var med på den første leiren i Troms krets. I Pinsehelgen 1944 ble det arrangert yngresleir i Kirkesdalen i Målselv. Jorunns far Alfred Vaskinn hadde med seg 12 stykker fra Sørvik-Nordvik-området på denne leiren.

De syklet 18 km til Harstad, tok hurtigruta til Finnsnes, og syklet derfra de 70 kilometerne til Kirkesdalen. 7 mil på grusvei i vårløsningen og med en gammeldags sykkel uten gir og fjæring og andre finesser. Og hjemreisen var like lang! Alfred Vaskinn var 52 år da han var reiseleder til denne leiren.


Dagens bibelsitat

Fil 2:4 Ingen må bare se på sitt eget, men enhver må også ha de andres gagn for øye.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.