> NLM / Norge / Region nord / Nyheter / Ønsker forsamlingsleder til TromsøØnsker forsamlingsleder til Tromsø

Møte i Fjellheim Misjonsforsamling. F.v. Hanna Berntsen, Ragnhild Kråvik, Jan Ole Berntsen og Torbjørn Skodvin. Foto: Eivind Gagnat

Vakre Tromsø, Nord-Norges største by. Nordlys, midnattssol og rappkjefta nordlendinger. Myter om isbjørner i gatene og tørrfisk til lørdagsgodt. Du ser det kanskje som et turistmål, men har du tenkt på at Tromsø kan ha bruk for akkurat deg?

Sentralt i Tromsø by ligger nemlig Fjellheim Misjonsforsamling, som deler lokaler med den mer kjente Fjellheim Bibelskole. Tilknytningen til bibelskolen er sterk og samarbeidet godt.

Likevel er det viktig å presisere at forsamlingen er noe eget, og består både av studenter, fastboende, barnefamilier, unge og eldre.

Hvert år deltar de fleste av bibelskoleelevene aktivt i forsamlingen. Flere oppgir trivsel i forsamlingen som en viktig grunn for å bli igjen i Tromsø etter bibelskoleåret.

Det er omtrent 85 personer som går fast i forsamlingen, i tillegg til de rundt 50 Fjellheim-elevene.

    

Engasjement og trivsel

Fjellheim Misjonsforsamling kan sies å ha et høyt aktivitetsnivå i forhold til størrelsen. De aller fleste som går der fast er engasjert i ulike tjenester, både innad i fellesskapet, i regionen og i utadrettet arbeid.

Og det er tydelig at folk trives, basert på slike tilbakemeldinger:

”Det er godt å gå i en forsamling der bibelsk forkynnelse står sterkt i fokus!”

”Den var en viktig grunn for at jeg valgte å studere i Tromsø!”

”Jeg har funnet mitt åndelige hjem her!”

  

Mangler forsamlingsleder

Samtidig mangler forsamlingen en viktig funksjon i arbeidet, nemlig en leder som kan ha hyrdeansvar i fellesskapet.

De siste tre årene har stillingen som forsamlingsleder stått ledig. Bibelen lærer oss viktigheten av godt lederskap i menighetene, men det forutsetter at noen vil ta i mot kallet. Kanskje ønsker Gud å kalle akkurat deg til denne oppgaven?

  

Varierte oppgaver

Å være leder for Fjellheim Misjonsforsamling vil innebære varierte arbeidsoppgaver og ansvar.

Først og fremst handler stillingen om å ha det åndelige lederansvaret, med fokus på forkynnelse, møtevirksomhet, sjelesorg og medvandring. Dette ansvaret vil også innebære administrasjon av virksomheten i forsamlingen.

Fjellheim har i tillegg en ungdomsforening og fredagskaffe, som det er naturlig at en forsamlingsleder engasjerer seg i.

  

Ønske om nybrottsarbeid

Kanskje er du opptatt av nybrottsarbeid og liker å utvikle nye tanker og ideer? Disse egenskapene kan komme godt med for å utvikle Fjellheims eksisterende virksomhet, og kanskje sette i gang nye tiltak.

Opplever du et kall til å forkynne? Som forsamlingsleder er det naturlig å stå for en del av forkynnelsen på Fjellheim, men det er også kjærkomment om du vil bidra i møtevirksomheten i Troms for øvrig. Man kan godt tenke seg at forsamlingslederen kan dele sitt arbeid 50/50 med en lærerstilling ved bibelskolen.

   

Fjellheim misjonsforsamling holder til i samme bygg som Fjellheim bibelskole. Foto: Privat

 

Engasjement og muligheter

Ønsker du å bidra til at nye får høre om Jesus? Forsamlingen på Fjellheim er engasjert i flere barnelag og allidrettsgrupper i Tromsø-området, der de fleste deltakerne kommer fra ikke-kristne hjem. Det er rom for at Fjellheims forsamlingsleder kan bidra i dette arbeidet også.

Ellers er Tromsø en by med mange muligheter. Folket oppleves ofte som åpne for å snakke om tro, selv om det er en lav prosent bekjennende kristne. Kanskje har du ideer for hvordan Fjellheim misjonsforsamling kan nå ut til flere?

  

Stillingen som forsamlingsleder kan altså inneholde mye. En del av innholdet vil bestemmes av forsamlingens behov og vedkommendes evner og nådegaver. Teologisk utdannelse og ledererfaring kan være en fordel.

Det viktigste er likevel at du er en mann med lederegenskaper og et hjerte for NLMs forsamlingsarbeid.

Tar du utfordringen?

 

Gå til stillingsannonsen.

Gå til Fjellheim Misjonsforsamlings nettside.

(Tekst: Gunnlaug Bø)


Dagens bibelsitat

Fil 2:4 Ingen må bare se på sitt eget, men enhver må også ha de andres gagn for øye.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.