> NLM / Norge / Region nord / Nyheter / Kristian forlenger i BoliviaKristian forlenger i Bolivia

Kristian Birkeland på gata i Cochabamba i Bolivia.

Perioden på to år er nå blitt forlenget til åtte for Kristian Birkeland.

Kristian Birkeland fra Lebesby i Finnmark reiste til Bolivia sommeren 2012, med tanke på arbeid på den norske skolen i to år. Etter fem år, og mange ulike oppgaver i både Peru og Bolivia, forlenger han nå perioden for tredje gang, og blir i Sør-Amerika til sommeren 2020.

 

Meningsfylte oppgaver

Hvilke oppgaver har du hatt nå i Peru?

Jeg har jobbet i Peru siden mai 2016. Min primæroppgave har vært norskundervisning av misjonærbarna som går på nasjonal skole. I tillegg har jeg fått undervise på en bibelskole med 12 studenter fra Bolivia, Peru og Ecuador.

 

Hva er det som gjør at du forlenger perioden din en gang til?

Grunnen til at jeg forlenger atter en gang er meningsfylte oppgaver og stor trivsel. Misjonsarbeidet i Bolivia startet for snart 40 år siden. Kirken er nå selvstendig på mange områder men mangler fortsatt noe på økonomi og selv-utbredelse. Det er en spennende fase å få være med på.

 

Mye ugjort

Hvilket arbeid skal du inn i når du nå flytter tilbake til Bolivia?

I Bolivia skal jeg være misjonens mellomleder. Da har jeg blant annet ansvar for den regelmessige kontakten med de nasjonale lederne, noe administrasjon ++.

 

Har du noen bønneemner til misjonsfolket hjemme i Norge?

Dere må gjerne be for kirken i Bolivia. Mange mennesker har møtt Jesus gjennom arbeidet, men fortsatt er det mye ugjort. Dere må gjerne be om at jeg må bli styrket i mitt trosliv, og for helse og trivsel.


Dagens bibelsitat

Fil 2:4 Ingen må bare se på sitt eget, men enhver må også ha de andres gagn for øye.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.