> NLM / Norge / Region nord / Nyheter / Heimly barnehage med halve...Heimly barnehage med halve renoveringen ferdigstilt

Daglig leder Stine Thomassen sammen med nestleder Åshild Norbakken og en av utbyggerne på "lillesida". 

Heimly barnehage har halve renoveringsprosjektet ferdigstilt og ser frem til å få alt ferdig!

Ombygging eller kjøp av barnehage har vært på ønskestadiet i mange år for Heimly barnehage, men sommeren 2016 begynte det å bli alvor av planene. Styrer i Heimly barnehage, Stine Thomassen utfyller:

- I november 2016 ble avtalen med Metodistkirken om seksjonering og kjøp av deler av bygget underskrevet, og planleggingen startet for alvor. Etter påske, våren 2017, startet arbeidet med del 1, der kjelleretasjen som opprinnelig var kantine/storkjøkken/kontorer skulle bygges om og bli to storbarnsavdelinger.

Tross litt småtrøbbel med blant annet en vannlekkasje holdt tidsskjema nogenlunde og 26. september startet vi opp i disse nye lokalene. 

Hvordan er det å benytte nye barnehagetegnede lokaler?  

- Nå er det bare gått tre uker, og vi "bor oss inn" fremdeles, men foreløpig er vi veldig fornøyd med å få lokaler som er mye bedre egnet til barnehagedrift enn det vi hadde. Hver avdeling har sin base, og så har vi noen fellesarealer (kjøkken og stellerom) i midten.

Vi har fått flotte garderober til barna, luksus! Og et skikkelig kjøkken med to stekeovner, så nå blir det fart på brødbakinga igjen! Også personalavdelingen har fått et ordentlig løft, og har fått flott arbeidsrom, kontor, og i neste byggetrinn kommer skikkelig pauserom der man kan koke kaffe og te. 

Vil utbyggingen endre på noe i måten Heimly driver barnehage på?

- Nå jobbes det på spreng med å bygge om øveretasjen til småbarnsavdeling, og etter planen er det ferdig ved årsskiftet. Da vil småbarnsavdelingen ligge i samme fløy som storbarnsavdelingen, og vi vil få tilgang til hverandre med innvendige trapper. Også småbarnsavdelingen bygges mye om, og blir et barnehagebygg. 

En slik prosess tar tid. Når beregner dere å være helt ferdig, også med utbyggingen av «lillesida»?

- Vi gleder oss til alt er ferdig, og jeg vil takke alle ansatte og foreldre for stor tålmodighet og godt samarbeid mens vi har holdt på.

Det har sine utfordringer å drive barnehage samtidig med at det bygges i samme bygg, men alle har vist stå-på vilje i hverdagene, stilt opp på dugnader og vært positivt innstilt når vi har måttet snu om på ting, så vi satser på at også de siste månedene vil gå fint. Etter planen er alt ferdigstilt til jul.


Dagens bibelsitat

Fil 2:4 Ingen må bare se på sitt eget, men enhver må også ha de andres gagn for øye.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.