> NLM / Norge / Region nord / Nyheter / Godt resultat på julemessene!Godt resultat på julemessene!

Fra julemessa på Nordborg. Foto: Solveig Taylor.

Nest siste helga i november var det julemesser både på Nordborg Skoler og i Fjellheim misjonsforsamling. Det kom inn 360.00 kr til arbeidet denne helgen! Nordborg satte ny rekord, og samlet inn 240.000 til skolen. På Fjellheim fikk de inn 120.000 kr, det er omtrent som i fjor. 

Beate Berg skriver fra julemessa på Fjellheim:

Lørdag 21. november var det nok en gang klart for julemesse i Fjellheim Misjonsforsamling. Mange hjelpsomme sjeler i forsamlingen hadde bidratt med egenprodusert håndarbeide, julepynt og ikke minst julebakst, slik at man kunne sikre seg det nødvendigste før advent begynte.

Som på julemesser flest var det rikelig anledning til å kjøpe lodd og å vinne på åresalg, og konferansier Kristian Johansen deklamerte i løpet av dagen egenkomponert sang om de forskjellige lotteriene, til de mange besøkendes forlystelse.

Julemessen sammenfalt med forsamlingens møteuke med Mathias Mjølhus, som hadde andakt også på julemessen. Pengene som kom inn denne dagen går til Fjellheim kurs og misjonssenter og Øst-Afrika, som var månedens misjonsregion i november. Alt i alt kom hele kr 120.000 inn i løpet av dagen.

Stor takk til alle som jobbet med julemessen og bidro til arrangementet, og ikke minst til alle som møtte opp og gjorde julemessen til det vellykkede arrangementet det var!

Solveig Taylor skriver fra julemessa på Nordborg:

Veldig tusen takk!

Å få delta bak kulissene på julemessa på Nordborg, er alltid en spesiell opplevelse. Det som først og fremst slår en som står på kjøkkenet og smører rundstykker, er at alle er i godt humør. Det er en oppløftende stemning, som oppstår når alle løfter i flokk. Det er frivillighet på sitt beste, og både ansatte og skolens venner bidrar med det de har og kan. Noen begynner straks den forrige julemessa er over. Vakre strikkeplagg blir ikke ferdige over natta, og selv om de koster litt, er det milevis unna anstendig timepris for arbeidet.

 

Dugnadsånd

Når man står inne på kjøkkenet fredag morgen, blir man stadig avbrutt av folk som stikker hodet forsiktig inn gjennom døra. Her kommer en kasse med hjemmelaget marmelade. Så en stor pose pene bokser med sirupssnipper eller sunne knekkebrød. Trond har lagt sild på glass. Det blir fort utsolgt hvert år. Ungene til ansatte og venner er med, og løper inn og ut for å se hva som skjer. De blir ofte også smittet av dugnadsånden, og løfter stoler og pynter og ordner sammen med de voksne.

 

Nytt og gammelt

Hvert år prøves nye ideer ut. Årets nyheter var broderier med oppløftende ord eller typiske dialektuttrykk. Rektor kastet seg på pastellbølgen, og laget glass med søte pikekyss. Gina, som hadde språkpraksis på kjøkkenet i fjor, styrte vårrulldugnad  i forkant av messa. Det ble det mange poser med nydelige vårruller av, og de solgte godt. Likevel er det de store klassikerne: kransekake, lefser og sirupssnipper, som virkelig løfter salget til de store høyder.

 

Rekord i år også

I år var det mye folk på messa. Til tider var det kø om plass ved bordene, og kø for å handle mat, uten at dette la noen demper på stemningen. I år som i fjor ble det rekord, med ca. 240 000 kr i inntekter.

Julemessa har alltid vært en viktig inntektskilde for Nordborg. Messa gjør at vi har mulighet til å investere i ting som ellers ville ha havnet utenfor budsjettet, og slik holdes skolen frisk, moderne og trivelig. Tusen takk til alle som bidrar med både varer og hjelpende hender, og ikke minst alle som kommer på messa og handler.


Dagens bibelsitat

Fil 2:4 Ingen må bare se på sitt eget, men enhver må også ha de andres gagn for øye.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.