> NLM / Norge / Region nord / Nyheter / Gammeldags misjonsfestGammeldags misjonsfest

Marit Thingbø Foto:NLM Innfelt - Medby kapell.

Alle bekymringer ble gjort til skamme da det lørdag 2. april ble invitert til gammeldags misjonsfest i Medby kapell på yttersida av Senja.

Sol og mange frammøtte

Sola skinte fra blå himmel denne dagen. Vi som bor her, vet at Kaperdalen også kan vise seg fra en annen side på denne tiden av året. Været hadde i alle fall gjort sitt beste for at folk kunne ta ut. Og folk kom det, nærmere 60 stykker, fra 6 ulike kommuner i Troms! Primus motor Olav Vegge hadde ikke turt å håpe på så mange, sa han. Men når kaffen ble servert, skjønte vi at de hadde hatt en tanke om at det kunne komme mange likevel!

Misjonshelg

Anledningen for misjonsfesten var at Marit Thingbø, misjonær i Kenya og Tanzania, hadde møter på Medby denne helgen. Hun holdt andakt, viste bilder og fortalte om sterke møter med mennesker i Tanzania. Ja, det ble misjonsfest av den «gamle sorten». I gave til NLM ble det gitt 11 030 kroner. Finnsnes musikklag deltok med mye sang på samlingen.

God prat og jubileumsquiz

Når damene på yttersida inviterer til møte med bevertning, ja da er det ingen grunn til å tro at du går sulten hjem igjen! Her var både smørbrød og kremkake. Praten satt løst under kaffepausen og det så ut til at folk trivdes i kapellet denne lørdagskvelden. Olav Vegge hadde laget noen spørsmål med bakgrunn i NLM sin 125-årige historie, noen av dem med lokal karakter. For flere ble det nok mere gjetting enn svar, og det sier kanskje sitt?

Vi er med på noe stort

Gjennom arbeidet i misjonen får vi være med å gi mennesker håp, og troen på en oppstanden Jesus. Han som sier «Jeg er oppstandelsen og livet. Den som tror på meg, skal leve om han enn dør.» Dette fikk vi et glimt av denne kvelden. Budskapet er det samme om det forkynnes på Afrikas tørre sandsletter, eller under flammende nordlyshimmel på Senja en aprilkveld!


Dagens bibelsitat

Fil 2:4 Ingen må bare se på sitt eget, men enhver må også ha de andres gagn for øye.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.