> NLM / Norge / Region nord / Nyheter / Førsteinntrykk fra EtiopiaFørsteinntrykk fra Etiopia

Trine og Kåre og to andre misjonærer ble invitert hjem til en etiopisk familie.

Trine og Kåre Holta reiste i august fra Kårvikhavn i Troms til Etiopia, til sin første misjonærperiode. Kåre deler her noen av sine inntrykk fra den første tiden i landet.

Gjestfrihet

Etiopierne er et gjestfritt folk noe vi fikk oppleve da vi var på tur på Taborfjellet. Vi ble invitert inn i et enkelt murhus under svært kummerlige forhold. Det ble servert nystekt maisbrød og fullt glass med kald kaffe og jeg må si at jubelen stod ikke i taket hos undertegnede. Men som en velloppdradd og høflig nordmann drakk jeg opp mitt glass med kald kaffe. Når du drikker opp alt her betyr det at du vil ha mer, så glass nummer to kan jeg forsikre dere om at ikke ble drukket helt opp. Når glasset med sur melk og svarte prikker etter aske gikk runden rundt gikk enn stille bønn opp til vår far i himmelen. Jeg fryktet magesjau, men ble bønnhørt.

Den norske skolen

Skolestarten var en hektisk opplevelse da vi kom ut en uke senere enn planlagt. Det førte til at når vi kom natt til lørdag så startet skolen på mandag i Addis. På lørdagen dro vi til Hawassa med skolestart her mandag. Nå er vi godt i gang og har begynt å få hodene over vann. Det er fem flotte elever som vi er sammen med fra 1. til 5. klasse. Og jeg skulle unt dere å vært med på morgensamlingene når barna inderlig og trofast ber om frelse for slektninger og om helse og evangeliets fremgang i Etiopia.

Les mer i neste nummer av Utsyn med regionstoff. Ikke abonnent? Ta kontakt med oss på nord@nlm.no


Dagens bibelsitat

2Tess 3:3 Men Herren er trofast, han skal styrke dere og bevare dere fra det onde.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.