Politiattest

I NLM vil vi at barn og unge skal føle seg trygge i arbeidet vårt. Derfor krever vi politiattest for både ansatte og frivillige ledere i barne- og ungdomsarbeidet.

Nå kan de som bor i NLM Midt-Norge og er over 18 år søke via nettet. Det er enklest å bruke den digitale løsningen. Dersom du ikke har anledning til det, kan du sende inn skjema på papir.

Søknad via nett

1. Send først inn forespørsel om "Bekreftelse på formål med politiattest". Du trenger denne når du skal søke om politiattest på nettet. Forespørselen sendes automatisk til regionkontoret. Du vil da få bekreftelsen tilsendt pr epost fra regionkontoret innen 5 arbeidsdager.

2. Når du har mottatt bekreftelsen fra regionkontoret:

  1. Gå inn på nettsiden: https://attest.politi.no/
  2. Logg deg på løsningen med MinID, BankID, Buypass eller Commfides. Ditt navn og adresse ligger ferdig utfylt i skjemaet.
  3. Velg rett kategori og formål fra formålslisten i det elektroniske søknadsskjemaet. Begge disse skal være "frivillige organisasjoner".
  4. Legg ved bekreftelse du fikk fra regionkontoret. Velg Last opp
  5. Trykk "send søknad". Du mottar attesten i posten etter ca 2 uker.
  6. Attesten sender du til NLM Midt-Norge, Ole L. Kolstads veg 2, 7088 Heimdal. Attesten blir makulert dersom du ikke ber om å få den i retur.

3. Her er et eksempel på utfylt søknad: Hjelp til elektronisk søknad om politiattest.pdf

Søknad på papir

Dersom du ikke har tilgang til å logge deg på den elektroniske søknaden kan du skrive ut en papirsøknad her.

 

Utfylt søknad og kopi av legitimasjon sendes til regionkontoret. Regionkontoret sender søknaden til politiet sammen med en bekreftelse på formålet.


Dagens bibelsitat

Sal 30:6 For et øyeblikk varer hans vrede, en livstid hans nåde. Om kvelden kommer gråt som gjest, om morgenen er det frydesang.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.