> NLM / Internasjonalt / Vest-Afrika / Nyheter / Skole med smitteeffektSkole med smitteeffekt

Foto: Abou (10) er takknemlig for at han nå får mulighet til å gå på skolen. Foto: NLM MELCI

Da Traores barn begynte på speed school i Abidjan, forsto han viktigheten av skolegang. Nå har han hjulpet naboens sønn til å begynne på skolen, og det har inspirert flere andre.

Traore Drissa er far til 7 barn og bor i bydelen Attécoubé i Abidjan, hvor han jobber som mekaniker. Han og familien er blant de mange som har fått oppleve de positive effektene av speed school-prosjektet.

– I fjor gikk et av barna mine i speed school-klassen til prosjektet «Håp for alle», og nå går fire av barna mine på skolen, forteller han glad. – De minste barna mine går ikke på skolen enda, men gjennom det jeg har lært ved å ha barn på speed school, er jeg nå sikker på at resten av barna mine vil kunne begynne på skolen, fortsetter han.

   

Ble engasjert

I fjor var Traore leder for foreldrene i klassen. Han fikk lære hvor viktig skolegang er for barna og hva de må gjøre for at barna skal få begynne på den lokale skolen. Den lærdommen tar han med seg videre.

– Jeg har fortsatt engasjementet med barns rettigheter for skolegang og har nå hjulpet et nabopar, så sønnen deres kan begynne i speed school-klasse og få samme mulighet som mitt barn fikk, sier Traore.

Med foreldrenes tillatelse kontaktet han speed school-læreren og fikk Abou på 10 år skrevet inn dette skoleåret.

     

Smitteeffekt

– Nå, etter noen måneder på skolen, er det fantastisk å se hvor glad og stolt han er når han kommer hjem fra skolen og kan vise vennene hvor flink han har blitt til å lese, skrive og regne, sier Traore begeistret.

Mange av Abous venner går ikke på skolen, men Traore kan fortelle at nå vil de også begynne.

   

Rett til utdanning

Traore forteller at han nå har begynt å engasjere seg sammen med bydelsorganisasjonene som NLM-prosektet har startet i bydelen der han bor. Spesielt barns rett til utdanning engasjerer ham mye nå som han har erfart hvor viktig utdanning er for sitt eget barn.

Gutten til Traores nabo var tidligere mekaniker-assistent på markedet for å hjelpe sin mor med å tjene penger. Ved å informere og argumentere har han nå selv klart å rekruttere flere barn i nabolaget til speed school-klassene.

– Jeg er veldig takknemlig for det NLM Melci gjør i nabolaget, avslutter Traore. – Jeg har nytt håp for fremtiden til barna gjennom skolegang for alle.

  


Stedlig representant

Stedlig representant

Vest-Afrika

+225 79298092

+223 94511220

Dagens bibelsitat

Åp 7:17 For Lammet, som er midt for tronen, skal vokte dem og føre dem til livets vannkilder. Og Gud skal tørke bort hver tåre fra deres øyne.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.