> NLM / Internasjonalt / Vest-Afrika / Nyheter / Over hundre kom på barneleirenOver hundre kom på barneleiren

Sanglek var en populær aktivitet. Alle foto: Jane Markhus

Barneleiren i Abidjan i Elfenbenskysten ble en større suksess enn vi hadde våget å håpe på. Programmet måtte legges til side, men vi fikk dele historien om Josef med over hundre barn.

Leir er ikke vanlig kost for hverken misjonærer eller lokalbefolkningen her i Elfenbenskysten, men lørdag 3. juni arrangerte vi barneleir i kirken i Abidjan.

Kirken er ikke særlig stor, og på en vanlig søndag er det maks 25 barn i alle aldre som kommer på gudstjeneste – så vi var veldig spente da vi begynte planleggingen. Hvor mange ville komme?

     

Grundige forberedelser

Vi planla leiren med tanke på kanskje 50–60 barn, og følte vi tok godt i. Temaet skulle være Josef, og vi planla maling og tegning, sangleker, litt ballspill og film, i tillegg til mye god mat.

Gode hjelpere kjøpte inn 10 kg ris, 5 kg kjøtt og 5 kg grønnsaker – det burde definitivt holde, tenkte vi.

    

Flere og flere barn

Leiren begynte med hele 45 flotte barn. Vi var så glade for at såpass mange kom og ville dele dagen med oss! Og enda bedre skulle det bli:

For allerede i løpet av den første timen etter at vi hadde begynt, kom det flere og flere nysgjerrige og spente barn inn døren. Siste gangen vi telte og skrev ned alle navnene, var det 105 smilende barn – og enda kom det stadig barn innom.

   

Mange av barna (men langt fra alle) samlet til fellesbilde.

   

En strålende dag

Alle planer ble etter hvert lagt til side, og vi måtte ta det meste på sparket. Med så mange barn var det ikke mulig å gjennomføre det planlagte programmet.

Men hva gjør vel det? Budskapet om Josef fikk vi likevel godt frem, og alle barna fulgte godt med.

  

Barna får høre om Josef – mange av dem for første gang. Nema Dioma forteller.

    

Det ble mange flotte tegninger og mye sang og dans. Og barna var veldig fornøyde med å få kose seg med film og popcorn. Alle fikk også smake på den gode maten – og ikke minst norske boller og sjokoladekaker.

  

Alle barn liker å tegne, enten det er i Norge eller Elfenbenskysten.

  

Hvor mange som kom totalt, er ikke godt å si, men alle hadde en strålende dag i kirken i Abidjan. Det ble en veldig hyggelig dag sammen med mange små og store fra 1–14 år.

    

Filmfremvisning var populært. Og popcorn hører med.

  

Takk til alle gode hjelpere

En barneleir trenger ikke minst også mange voksne som er villige til å hjelpe til. Tusen takk til Nema Dioma, ettåring Kristin Ramslid Søyland og datteren vår, Mathilde Markhus Evensen (16 år).

Og ikke minst takk til pastor Mohammed, de mange flotte kvinnene fra kirken som hjalp til med å lage maten, og Abu, som var med og passet barna. 

  

Be for barna!

Husk på barna som kom på leiren, og be om at de må ta med seg det de hørte videre og bevare det i hjertet. Og be om at de vil komme tilbake og få høre mer!

Vil du være med og støtte NLMs arbeid i Vest-Afrika?


Stedlig representant

Stedlig representant

Vest-Afrika

+225 79298092

+223 94511220

Dagens bibelsitat

Åp 7:17 For Lammet, som er midt for tronen, skal vokte dem og føre dem til livets vannkilder. Og Gud skal tørke bort hver tåre fra deres øyne.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.