> NLM / Internasjonalt / Vest-Afrika / Nyheter / Kjærlighetsmåltid i en travel hverdagKjærlighetsmåltid i en travel hverdag

Alle foto: Jane Markhus

Kvinner i Vest-Afrika har som oftest travle dager med mye ansvar for familien. Da er det desto gledeligere å kunne samles til en dag med fellesskap, oppbyggelse – og mat.

22 fantastiske kvinner kom på agape-måltid i mai måned på gjestehuset til NLM i Abidjan. Alle kvinnene i menigheten var invitert, i tillegg til kvinnene i alfabetiseringsgruppa og misjonærene.

Dette var en dag for å feire kvinnene og kjærligheten – noen timer der kvinnene kunne være i ro og fred med bønn og meditasjon.

Det ble mye flott sang, og Venke Haga hadde ansvaret for dagens tekst, som var Martha og Maria (fra Lukasevangeliet). En flott og viktig tekst.

    

 

Fullt oppmøte

Det er ikke ofte kvinnene i menigheten har mulighet til å sette seg ned for bare å meditere, lese fra Bibelen og slappe av med Guds ord. Dagene er travle, og som kvinne i familien hviler det meste av arbeidet på henne.

Vi var derfor spente på hvor mange som hadde mulighet til å komme på en ellers så travel lørdag ettermiddag.

Vi ventet spent, og da bussen kom, var den full av strålende fornøyde kvinner som alle var klare for agape-samling. Og tenk, alle de inviterte kom! Alle fikk muligheten til å dele Guds ord og glede sammen med oss denne ettermiddagen.

   

 

Mat og kjærlighet

Svært mange av kvinnene hadde med seg gryter fylt med mat som duftet deilig. Bordet ble fylt med utrolig mye god mat og ris, stekte bananer og pizza.

Så mye god mat som vi var velsignet med hadde ingen av oss sett på lenge, og alle fikk spist seg gode og mette. Og enda var det mye mat igjen som ble tatt med hjem til familiene for å deles.

Timene gikk fort, og som ellers når kvinner treffes, var det mye latter og moro.

Men det viktigste for oss alle var å kunne dele Guds ord denne dagen, og hvile i hans kjærlighet. Mange bønneemner og sanger ble også delt.

Norske kaker og vafler med jordbærsyltetøy måtte også deles. Det var mange spente damer som lurte på hva dette var for noe godt – det ble mange nye opplevelser for oss alle sammen.

  

 

En ellers så normal lørdag ettermiddag ble forvandlet til en hellig stund for kvinnene i menigheten. Fornøyde kvinner sang og koste seg hele veien hjem igjen i bussen.

Vær med og be for kvinnearbeidet i Abidjan!


Stedlig representant

Stedlig representant

Vest-Afrika

+225 79298092

+223 94511220

Dagens bibelsitat

Åp 7:17 For Lammet, som er midt for tronen, skal vokte dem og føre dem til livets vannkilder. Og Gud skal tørke bort hver tåre fra deres øyne.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.