> NLM / Internasjonalt / Vest-Afrika / Nyheter / Alpha-kurs på landsbygda i MaliAlpha-kurs på landsbygda i Mali

Fra markedet. Foto: Inge Aukan

De siste månedene har det blitt arrangert Alpha-kurs på landsbygda i Mali, på det lokale språket bambara. Kurset har blitt tatt godt imot, og lokalbefolkningen er interessert i å lære om den kristne tro.

I vår har vi hatt Alpha-kurs. Kurset har funnet sted i tunet på det lokale kurs- og overnattingsstedet, kalt ACODEP.

Dette er et nøytralt sted som folket i landsbyen kjenner godt til. Vi tenkte derfor at dette var et godt sted å arrangere kurs, og også et sted som er lettere å komme til enn hjem til en misjonær.

    

Gode samlinger

Oppmøtet har variert fra 8 til 17 personer. Vi har startet hver samling med mat, noe som alltid blir verdsatt. Deretter har vi hatt et foredrag av enten Pastor Samuel Kamara fra nabolandsbyen Siby, eller Madame Jeanne Dembele fra Kati utenfor Bamako. Kveldene har fortsatt med gruppesamtaler og til slutt mulighet for å stille spørsmål til foredragsholderen.

Sist mandag tilbrakte vi dagen i Siby hos Pastor Samuel for å lære om Den hellige ånd. Det var en fin dag med undervisning, mat, mange spørsmål og gode samtaler.

      

Respekterte foredragsholdere

Både Pastor Samuel og Jeanne er godt kjent av folk her. Pastor Samuel pleier å ha andakt på jule- og påskefestene som vi arrangerer. Han er en respektert mann og folk liker å lytte til ham.

Jeanne Dembele arbeider i prosjekt Hanna med å lage radioprogram, som vi igjen sender på lokalradioen. Vi får mange tilbakemeldinger om at folk lytter til henne.

    

Interessert i kristen tro

For oss misjonærer her har det vært spennende å arrangere Alpha-kurs denne våren. Det er spennende å oppleve at det er interesse for å lære om den kristne tro.

Vi håper at dette kurset kan være en start og en hjelp, slik at mennesker kan komme til tro her. Nå i ramadan tar vi en pause, men vi satser på å ta opp tråden igjen etter sommeren.


Stedlig representant

Stedlig representant

Vest-Afrika

+225 79298092

+223 94511220

Dagens bibelsitat

Jak 1:5 Men om noen av dere mangler visdom, da må han be til Gud – for Gud gir alle, villig og uten bebreidelse – og så skal han få den.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.