> NLM / Internasjonalt / Vest-Afrika / NyheterNyheter

19. mai 2013

Misjonærene i Elfenbenskysten dro ut av storbyen for å feire med pølser, is, sporlek, tog, sanger og andakt.

Ungdomsleder Elvis «Didier» Gueu Gao i Ouaninou-kirka mener mange ønsker å bli kristne, men tør ikke.

Teologi er viktig når man går seks timer i stummende mørke for å delta på seminar i Ouaninou.

Til tross for et ”haltende” misjonsfelt, med misjonærer ute fra Mali, var håp og fremtid noe av fokuset på årets misjonærkonferansen i Vest-Afrika.

«Asata» (15) fikk valget mellom å bli hekselærling og drapskvinne, eller å bli slått av voldsom sykdom.

I den enorme bydelen Yopougon er ikke den lille NLM-støttede kirken lett å finne. Likevel er både planene og drømmene store. 

Misjonærer ansatt i MELCI i Elfenbenskysten har i disse dager hatt undervisning og samtale rundt håndtering av stress. Misjonærene i Vest-Afrika har de siste årene opplevd mye ustabilitet. Det er derfor viktig for misjonen å tenke mer forebyggende undervisning når det gjelder krisehåndtering.

Regionleder i Region Sør, Eivind Jåtun, presenterer misjonsprosjektene på NLM VGS-skolene Kvitsund og Drottningborg.

NLM i Elfenbenskysten har nå gjenopptatt samarbeidet med Radio Man FM i byen Man nord i landet, om videre sending av Mahourøsten.

- Det er noe helt annet å komme ned hit å møte menneskene personlig enn bare å bli gitt informasjon om dem i Norge, sier Solveig Hov som er en av fire elever som var på en ukes besøk i Elfenbenskysten for å se nærmere på NLM sitt arbeid i landet.

Radioteamet til NLM i Elfenbenskysten har nå ferdigstilt tre nye måneder med radiosendinger. Menyen til Mahourøsten for de neste månedene består av blant annet reportasjer fra ulike mahoumiljø som samles for å hjelpe sine landsbyer til et bedre liv.

Mali i Vest-Afrika er inne i ei vanskeleg tid. NLM tok ut sine misjonærar april 2012 grunna militærkupp. Under ei roleg overflate rår usikkerheita, seier Justin Tiénou som jobber i administrasjonen for NLM i Bamako. 

 – Fotball er min lidenskap, sier Anders Artmark Aanensen (31) som sammen med sin kone Mirjam nylig er ankommet Vest-Afrika for å starte sin misjonærtjeneste.

Etter fleire års pause, tek Societé International de Linguistique (SIL) opp att arbeidet med å omsetje Bibelen til Mahouspråket.

– Jeg har forventninger til Gud. Jeg tror det er han som har ledet meg hit, sier den ferske ettåringen for NLM i Vest-Afrika. Nå er hun i gang med sitt nye liv over 6000 kilometer hjemmefra.

Jostein Sæth er mot slutten av sitt korte besøk her i Abidjan. I noen uker har han fulgt radioarbeidet på nært hold igjen. 

– Vær velsignet, var det første jeg ble hilset med da jeg gikk inn dørene hos radiostasjonen. Og jeg innrømmer at jeg har følt meg veldig velsignet hver eneste gang jeg har besøkt dem.

I tropene er det ikke alltid lett å kjenne på den kjente 17. mai-følelsen. NLM sine utsendinger i landet gjorde riktignok et ærlig forsøk.

30. mars 2012

Hjemreisen for Misjonssambandets utsendinger som fortsatt er i Mali, er framskyndet med ett døgn.

Et kristent radioseminar hadde militært tilstedeværelse da det ble avholdt i Abidjan i Elfenbenskysten. Representanter fra NLM sitt radioarbeid i landet deltok også på seminaret. 


Stedlig representant

Stedlig representant

Vest-Afrika

+225 79298092

+223 94511220

Dagens bibelsitat

Åp 7:17 For Lammet, som er midt for tronen, skal vokte dem og føre dem til livets vannkilder. Og Gud skal tørke bort hver tåre fra deres øyne.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.