> NLM / Internasjonalt / Vest-Afrika / NyheterNyheter

08. februar 2016

«Hope for all»-prosjektet i Abidjan i Elfenbenskysten skal fases ut i noen bydeler i løpet av 2016. I helgen hadde de en workshop hvor det lokale eierskapet ble vektlagt.

05. februar 2016

Barneleir har blitt et populært innslag i arbeidet i Mali. Nylig kom det over 400 barn!

Da alle NLMs utsendinger i Elfenbenskysten besøkte arbeidet i nordlige deler av landet, ble det tid til både strikking, dans og flanellografopplæring.

Elfenbenskysten er bare noen uker unna valgdagen. Siden borgerkrigen etter forrige valg, har landet beveget seg i en rytme mellom tvil og håp.

Bistandsprosjektet i Abidjan er i disse dager i ferd med å trekke seg ut fra enkelte bydeler. Dette for å la de nasjonale utviklingskomiteene selv ta over arbeidet.

Elevene i Abidjan i Elfenbenskysten sitter klare for nivåprøven i begynnelsen av sitt semester. Da går strømmen.

På landsbygda der NLMs misjonærer arbeider må nå de som ikke har penger til å kjøpe vann, stille seg i vannkø før soloppgang for å få av den livsviktige væsken.

NLMs utsendinger i Vest-Afrika var i slutten av mars samlet i Abidjan til den årlige konferansen.

Mange HIV-smittede i Elfenbenskysten vet det ikke selv. Det vil vårt humanitære prosjekt gjøre noe med. Bli med på HIV-testing i Abidjan.

05. februar 2015

Radioprogrammet "Håpets kvinner" har vore ein stor suksess i mange titals land. No er det og på lufta i Mali.

28. november 2014

Pastor Solo i Elfenbenskysten mener 30-årsjubileumet viste fram en stolt historie og kirkens kjærlighet til tross for dype krigssår.

VIDEO: – Den største gaven du kan gi til dine barn er ikke det du gir til jul eller tabaski. Den største gaven er utdannelse.  

UTSYN

24. oktober 2014

Første tilfelle av ebola har nå blitt påvist i Mali. NLM utland vurderer situasjonen fortløpende, men vil foreløpig ikke trekke ut NLMs misjonærer i landet.

UTSYN

08. oktober 2014

Ebola-viruset er tilbake og mer aggressivt enn noen gang. Det har ingen kur og truer et allerede hardt prøvet hjørne av Afrika. – Vi er forberedt, men har ikke panikk, sier NLMs representant i Vest-Afrika.

Prosjektet Hope For All ønsker å forbedre livskvaliteten til blant annet mahoufolket som bor i Abidjan i Elfenbenskysten. Bli med ut i felten når Mirjam skal besøke ulike bydeler i millionbyen.

08. september 2014

Ebolaviruset har de siste månedene truet flere land i Vest-Afrika. «Mahourøsten» produserer derfor radiosendinger som skal informere mahoufolket på deres eget språk.

Mahourøsten har en variert meny til folket. Kulturelle reportasjer med blant annet helserelaterte temaer og radioteater med Guds ord i sentrum er viktige ingredienser. 

07. juli 2014

NLM er støttespelar for eit lokalt alfabetiseringsinitiativ i Mali.

04. juli 2014

Tidligere opprørere har i lang tid okkupert misjonen sine eiendommer i Elfenbenskysten. Nå er alle husene frigitt. – Det har vært en lang prosess, sier tidligere misjonær Jan Magnus Dybvik.

01. juli 2014

I Elfenbenskysten og Mali fokuserer NLM på å formidle Guds kjærlighet gjennom ord og handling til to unådde, muslimske folkegrupper.


Stedlig representant

Stedlig representant

Vest-Afrika

+225 79298092

+223 94511220

Dagens bibelsitat

Åp 7:17 For Lammet, som er midt for tronen, skal vokte dem og føre dem til livets vannkilder. Og Gud skal tørke bort hver tåre fra deres øyne.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.