> NLM / Internasjonalt / Vest-Afrika / NLM i Vest-AfrikaNLM i Vest-Afrika

I Vest-Afrikaregionen satser NLM målbevisst på to unådde, muslimske folkegrupper. Mahouene i Elfenbenskysten og malinkéene i Mali er begge stolte folk med en svært sterk muslimsk tradisjon.

NLM startet evangeliserende og menighetsbyggende arbeid i Elfenbenskysten i 1984 og i 2005 ble arbeidet utvidet til også å omfatte områder i Mali.

Målgruppen i Elfenbenskysten er mahoufolket som i hovedsak bor nordvest i landet, men som også har store grupperinger i storbyen Abidjan. I Mali er Malinkéfolket i fokus og målgruppe for arbeidet.

Les mer om mahoufolket her (fransk)

 

MELCI-MA

MELCI-MA (Mission Évangélique en Côte d'Ivoire et Mali) er NLM sitt offisielle navn i Vest-Afrikaregionen. Vi driver med ulike typer arbeid; evangelisering-, medie-, litteratur- og utviklingsarbeid.

Les mer: "Håpets kvinner" i Mali  

 

Mediearbeid

NLM driver radioarbeid i Vest-Afrika og sender via fem ulike radiostasjoner både i Elfenbenskysten og Mali. I tillegg til det tradisjonelle radioarbeidet, produseres det også lyd, video og tekst som blir lag ut på web og distribuert ut via sosiale medier, mobiltelefoner og minnebrikker.

Les mer: Populære radiosendinger

Det produseres også en animasjonsserie for barn oversatt til tre ulike språk. Fokuset vårt er kreativitet og kvalitet for å nå ut til nye målgrupper.

 

Bibelsenter

NLM driver et bibelsenter hvor fokuset er å styrke troen og bibelkunnskapen til kristne ledere. På senteret blir det også arrangert barne- og kvinneleirer.

Les mer: - Afrikanerne bør stå for egen evanglisering

Fra tid til annen blir det også arrangert ulike seminarer. Bibelsenteret, som ligger nordvest i Elfenbenskysten, ligger på tomten hvor det for en tid tilbake var flere misjonsstasjoner. Senteret er i dag ledet av nasjonale medarbeidere.

 

Utviklingsarbeid

 

Utviklingsarbeid er også en viktig del av arbeidet. I Abidjan engasjerer NLM seg i både helse- og utdanningsprosjekt.

Les mer: Alfabetisering i mørket

I Elfenbenskysten er prosenten analfabeter høy, og igjennom alfabetisering og hurtigskole er NLM med på å få prosenten ned.

NLM driver også HIV/Aids arbeid hvor målet er å opplyse og forebygge mot sykdommen som har smittet en halv million mennesker.  

 

Administrasjon og norsk skole

NLM Vest-Afrika har administrasjonssenter og gjestehus både i Bamako og Abidjan. I Mali går barna på norsk skole mens i Abidjan benytter NLM seg av en internasjonal skole (amerikansk).

NLM Vest-Afrikas administrasjonskontor ligger i Abidjan.


Stedlig representant

Stedlig representant

Vest-Afrika

+225 79298092

+223 94511220

Dagens bibelsitat

Sal 42:6 Hvorfor er du nedbøyd, min sjel, og bruser i meg? Vent på Gud! For ennå skal jeg prise ham for frelse fra hans åsyn.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.