> NLM / Internasjonalt / Stor-Kina / Nyheter / Team til MacaoTeam til Macao

Hongkong-teamet fremfører drama for de eldre. Foto: Kino Fung

Hong Kong and Macau Lutheran Church (HKMLC) sender hvert år et team til Macao. I år var vi 15 personer som reiste. Det var en fin blanding av erfarne folk som hadde vært i Macao før, og nye som var på sin første Macao-tur eller første misjonsteam i det hele tatt.

Eldresenter

HKMLC har et eldresenter på øya Coloane som blir besøkt hver gang. Noen av de eldre er blitt lei av alle disse teamene som alltid forteller dem at de må kaste ut avgudene og tro på Jesus. Derfor er opplegget nå litt forandret.

På torsdag formiddag hadde vi møte på senteret med sang og drama. Dramaet viste forskjellige keisere og hvordan de behandlet sine undersåtter. Og så blir det sammenlignet med Jesus som vår konge som kom for å tjene.

  

Kjente igjen keiserne

Etterpå er det spørsmål og samtale: Kjente du igjen keiserne? Det gjorde de! Hva var keisernes mål og ønske for det de gjorde? Hvordan var Jesus forskjellig?

Samtalen med bibelkvinne Pang går godt. Etterpå inviterer vi på lunsj. Vi sitter i smågrupper og snakker sammen og spiser ris og nudler.

  

Husbesøk

Fredag deler vi oss inn i tre grupper som så går på besøk til noen av de eldre. Igjen presiserer vi at gruppa må prøve å bli kjent med de gamle, deres historie og livet deres i landsbyen. De gamle klarer seg for det meste greit, men er ensomme og savner familie og venner rundt seg. Eldresenteret er en viktig del av deres sosiale liv.

Flere av de gamle inviterer på kaffe og sier at vi er velkomne tilbake, og de vil gjerne spandere kaffe igjen dersom vi besøker dem. Selv om de ikke er kristne enda, så godtar de fleste vi besøker at vi ber for dem.

Og opplever vi at det kan være vanskelig så spør vi om det er greit at vi ber vår Gud om å velsigne dem. Velsignelser er viktige og velkomne i livet deres.

  

Misjonshistorie

Lørdag formiddag har vi omvisning med guide fra den katolske kirken. Vi får lære om katolsk misjonsvirksomhet i Kina og Asia. Besøk til St Pauls-katedralen og St Lawrence kirke er inkludert, og vi lærer om symboler og personer som er viktige i den katolske kirkehistorien i Macao og denne del av verden.

  

Hudson Taylor

Hver kveld har vi undervisning om misjon. I år lærte vi om James Hudson Taylor, Robert Morrison og Matteo Ricci som alle var misjonærer med kall til Kina. Det blir mer nært å lære om personer og de valg og offer de måtte gjøre for å bringe evangeliet til Kina. Vil vi være villige til å ofre noe for å bringe evangeliet videre?

Flere av deltagerne ønsker å holde kontakten med de eldre, og etter tyfonen august som gjorde store ødeleggelser, reiste fire av dem over i uka etter for å trøste, hjelpe og støtte.


Stedlig representant

 

Dagens bibelsitat

Heb 4:12a For Guds ord er levende og virksomt og skarpere enn noe tveegget sverd

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.