> NLM / Internasjonalt / Stor-Kina / Nyheter / Her i dag, borte i morgenHer i dag, borte i morgen

Det moderne Kina. Foto: privat

Hvem lengter vel ikke etter å sette et varig merke. Noen merker er gode, mens andre er mindre gode. Noen merker kan til og med være ødeleggende. Her i Kina har det vært en stor politisk utvikling de siste årene. 

Lederen ønsker å sette sitt merke på nasjonen. Regler, lover og rutiner skal endres.

Vi lever ofte i en balanse. Problemet er at denne balanseskåla stadig er i endring. Det som var greit i går, er ikke lenger greit i dag.

Mange utenlandske lærere elsket å ha besøk av studenter, lære dem om vestlige tradisjoner som julefeiring osv. Nå er ikke det greit lenger. Tyngdepunktet har endret seg. Det visumet som var uproblematisk å få i fjor, gir ikke lenger trygghet for at du kan bli.

  

Det er ikke bare for de vestlige denne endringen er tydelig. Kinesiske engelsklærere på universitetet har fått beskjed om å undervise mer om kinesisk kultur, og at de ikke lenger kan undervise vestlige tradisjoner.

  

Gud har kontroll

Vi er i endring og livet er uforutsigbart. Det er spennende, utmattende, uforutsigbart og det utfordrer oss til å tenke kreativt.

Da er det godt å vite at den Levende Gud ikke bare har gått foran oss, at Han ikke bare vet om endringene som skjer. Han er selv uforanderlig. Alt på denne jorden er forgjengelig, men Gud - Han er der, gjennom alt og i alt. Det holder vi fast på!

  

SE HER FOR FLERE ARTIKLER FRA STOR-KINA


Stedlig representant

 

Dagens bibelsitat

Joh 13:15 For jeg har gitt dere et forbilde, for at også dere skal gjøre slik som jeg har gjort mot dere.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.